Hamburg 1984. Alexandra Herwig har begynt å jobbe som drosjesjåfør. Mens vennene fortsetter på universitetet, frakter hun teatergjester, redaktører, prostituerte, halliker og alkoholikere i en shabby Mercedes. Her skildres mannen som tilbyr henne 500 DM for å få røre ved kneet hennes, det rasistiske paret som nekter å bli fraktet av utenlandske sjåfører, fylliken som ramler inn i baksetet uten penger. Et liv som drosjesjåfør om natten legger ikke til rette for et enkelt kjærlighetsliv. Men nærmest mot sin egen vilje innleder Alexandra et forhold til Dietrich, og flere beundrere lurer rundt hjørnene.
Vi er i Hamburg 1984. Alexandra Herwig begynner å jobbe som drosjesjåfør. Hun husker ikke gatenavn og forakter de fleste av dem hun frakter rundt i sin shabby Mercedes, men det eneste som virkelige teller, er pengene. Vi får historier om alt fra voldelige og kåte til irriterende snakkesalige passasjerer. Dette er imidlertid ikke noe imot beskrivelsene av de andre drosjesjåførene, som Alexandra elsker å utbasunere. Et liv som drosjesjåfør om natten legger ikke til rette for et enkelt kjærlighetsliv. Nærmest mot sin vilje innleder Alexandra et forhold til kollega Dietrich, og flere beundrere lurer rundt hjørnene.
Utgivelsesår 2010
ISBN13 9788203212499
EAN 9788203212499
Omtalt sted Tyskland
Det hender jeg lurer på om noen ville turt å sitte på i en taxi dersom de visste hva taxisjåførene mente om dem.