Spøkelsenes by

av (forfatter) og Inger Sverreson Holmes (oversetter).

Solum Bokvennen 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.10 (10 terningkast.)

22 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Helt siden Cassidy Blake nesten druknet ( ..vel, hun druknet faktisk, men det liker hun ikke å prate om) har hun kunnet se gjennom Sløret som skiller spøkelsenes verden fra vår. Hverdagen til Cass er dermed uunngåelig litt annerledes. Hennes beste venn Jacob, er faktisk et spøkelse.

Skjebnen vil ha det til at Cass' foreldre er spøkelsesjegere med et eget TV-program: Inspektørene. Familien legger turen til Edinburgh - Spøkelsenes by, for å lage en episode om byen som flommer over av overnaturlige skapninger. Der blir Cassidy og Jacob omgitt av spøkelser på alle kanter, og ikke alle er like vennlige. Cass møter Lara, en annen jente som også kan se de døde, og hun forteller at deres jobb som mellomledd er å hjelpe spøkelsene hjem for godt. Enten de vil eller ikke. Den skumle Røde ravnen hjemsøker byen, og hun drar ikke frivillig.

Bokdetaljer

Forlag Solum Bokvennen

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788256022632

EAN 9788256022632

Serie Cassidy Blake (1)

Genre Fantasy

Omtalt sted Edinburgh

Språk Bokmål

Sider 265

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 6 0 1 0

Bokomtaler

Helt siden Cassidy Blake nesten druknet ( ..vel, hun druknet faktisk, men det liker hun ikke å prate om) har hun kunnet se gjennom Sløret som skiller spøkelsenes verden fra vår. Hverdagen til Cass er dermed uunngåelig litt annerledes. Hennes beste venn Jacob, er faktisk et spøkelse. Skjebnen vil ha det til at Cass' foreldre er spøkelsesjegere med et eget TV-program: Inspektørene. Familien legger turen til Edinburgh - Spøkelsenes by, for å lage en episode om byen som flommer over av overnaturlige skapninger. Der blir Cassidy og Jacob omgitt av spøkelser på alle kanter, og ikke alle er like vennlige. Cass møter Lara, en annen jente som også kan se de døde, og hun forteller at deres jobb som mellomledd er å hjelpe spøkelsene hjem for godt. Enten de vil eller ikke. Den skumle Røde ravnen hjemsøker byen, og hun drar ikke frivillig.

Perfekt lektyre til mørke, og skumle, høstkvelder, og ikke minst en god introduksjon til grøssersjangeren for yngre lesere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I høstmørket vil jeg gjerne anbefale dere en flott grøsser for barn som heter " Spøkelsenes by". Boka er skrevet av den amerikanske fantasyforfatteren Victoria Schwab. Boka handler om Cassidy Blake, som for litt over et år siden var utsatt for en en ulykke og druknet, dvs. hun druknet bare nesten, for hun ble reddet av spøkelset Jacob. Etter det har Jacob vært hennes beste venn. Etter ulykken fikk Cassidy evnen til å passere "Sløret", noe som gjør at hun kan oppholde seg i spøkelsenes verden. Foreldrene til Cassidy kaller seg "inspektørene", og skal reise med et tv- team til Skottland, for å lage dokumentarfilm om spøkelsene i verdens mest hjemsøkte by, Edinburg. Her oppdager Cassidy at ikke alle spøkelser er like snille.

For oss som har vært en del i Skottland, så er denne boken nesten som en gjenkjennende reiseguide med kjente steder. Her er Edinburgh Castle, Mary King's Close, Greyfriarsk Kirk, Royal Mile og Grassmarket. Det er ingen tvil om at forfatteren elsker Harry Potter universet heller, for hun tar oss med inn på Elephant House, som er cafeen hvor J.K. Rowling fikk ideen til og skrev det første av Harry Potter. Forfatteren har flere referanser til Harry Potter universet i boka, kanskje litt for mye av det gode synes noen.
Jeg har virkelig kost meg med denne grøsseren i høstmørket og ruskeværet de siste dagene. Anbefales hvis du tør. Terningkast 5.👻👻👻💀💀💀

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ideen er god. Boken er ganske så kjedelig. Starten er treg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg stålsetter meg for et eller annet nifst eller makabert, men mamma tar meg med inn en vei til et sted som heter Elephant House, en knallrød kafê med et skilt i vinduet som stolt erklærer:

Harry Potters fødested

Er det sant? sier jeg, og følger etter henne inn. Jeg er målløs når mamma og jeg utforsker kafeen. Det skal altså være her, på Elephant House, at forfatteren J.K. Rowling- den ekte J. K. Rowling - diktet opp Harry, Hermine og Ronny.
Her satt hun ved ett av trebordene og skapte Galtvort og Azkaban og Diagonallmenningen.
Her fant hun opp rumpeldunk og tretrollmannsturneringen og dødstalismanene. Til og med de små båsene på toalettet forteller en historie. Veggene er fulle av takkemeldinger. Så mange språk og håndskrifter at alt blandes sammen og tapetserer veggene med kjærlighet: et varig minnesmerke over en legendarisk bokserie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Knokkeltunnelen" av Victoria Schwab
 • "Ekornskogen" av Finn Valgermo
 • "Han & dem" av Katarina von Bredow
 • "Monster på haugen" av Rob Harrell
 • "Kitty og midnattsoppdraget" av Paula Harrison
 • "Skuddet" av Stein Morten Lier
 • "Nesejakten" av Andreas Rand
 • "Det siste mennesket" av Lee Bacon
 • "Drømmetyvene" av Maggie Stiefvater
 • "Skoleape" av Liv Gulbrandsen
 • "De dødes byrå" av Gareth P. Jones
 • "Mot stjernene er vi ingenting" av Lars Mæhle
Alle bokanbefalinger for dette verket