Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Ideen er god. Boken er ganske så kjedelig. Starten er treg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I høstmørket vil jeg gjerne anbefale dere en flott grøsser for barn som heter " Spøkelsenes by". Boka er skrevet av den amerikanske fantasyforfatteren Victoria Schwab. Boka handler om Cassidy Blake, som for litt over et år siden var utsatt for en en ulykke og druknet, dvs. hun druknet bare nesten, for hun ble reddet av spøkelset Jacob. Etter det har Jacob vært hennes beste venn. Etter ulykken fikk Cassidy evnen til å passere "Sløret", noe som gjør at hun kan oppholde seg i spøkelsenes verden. Foreldrene til Cassidy kaller seg "inspektørene", og skal reise med et tv- team til Skottland, for å lage dokumentarfilm om spøkelsene i verdens mest hjemsøkte by, Edinburg. Her oppdager Cassidy at ikke alle spøkelser er like snille.

For oss som har vært en del i Skottland, så er denne boken nesten som en gjenkjennende reiseguide med kjente steder. Her er Edinburgh Castle, Mary King's Close, Greyfriarsk Kirk, Royal Mile og Grassmarket. Det er ingen tvil om at forfatteren elsker Harry Potter universet heller, for hun tar oss med inn på Elephant House, som er cafeen hvor J.K. Rowling fikk ideen til og skrev det første av Harry Potter. Forfatteren har flere referanser til Harry Potter universet i boka, kanskje litt for mye av det gode synes noen.
Jeg har virkelig kost meg med denne grøsseren i høstmørket og ruskeværet de siste dagene. Anbefales hvis du tør. Terningkast 5.👻👻👻💀💀💀

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt siden Cassidy Blake nesten druknet ( ..vel, hun druknet faktisk, men det liker hun ikke å prate om) har hun kunnet se gjennom Sløret som skiller spøkelsenes verden fra vår. Hverdagen til Cass er dermed uunngåelig litt annerledes. Hennes beste venn Jacob, er faktisk et spøkelse. Skjebnen vil ha det til at Cass' foreldre er spøkelsesjegere med et eget TV-program: Inspektørene. Familien legger turen til Edinburgh - Spøkelsenes by, for å lage en episode om byen som flommer over av overnaturlige skapninger. Der blir Cassidy og Jacob omgitt av spøkelser på alle kanter, og ikke alle er like vennlige. Cass møter Lara, en annen jente som også kan se de døde, og hun forteller at deres jobb som mellomledd er å hjelpe spøkelsene hjem for godt. Enten de vil eller ikke. Den skumle Røde ravnen hjemsøker byen, og hun drar ikke frivillig.

Perfekt lektyre til mørke, og skumle, høstkvelder, og ikke minst en god introduksjon til grøssersjangeren for yngre lesere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila