Sort messe ; Stemmen som hvisket ; Heksesabbat

av (forfatter), Niels Chr. Brøgger (gjendikter), Jacob R. Sverdrup (gjendikter) og Leo Strøm (gjendikter).

Aschehoug 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.90 (79 terningkast.)

318 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Sort messe skildrer et velstående amerikansk mellomkrigsmiljø. Samtidig føres man tilbake til et 1600-talls Frankrike med svartekunst og heksebål. Stemmen som hvisket handler om en engelsk klubb hvor medlemmene beskjeftiger seg med uløste mordsaker. Nå jobbes det med et mystisk gammelt mord som fant sted i et middelaldersk tårn i Frankrike. I Heksesabatt hjemsøkes London av en giftmordskandale som politiet ikke klarer å løse. Advokat Butler, forsvarer for to av de mistenkte, setter i gang med egne undersøkelser og kommer opp i dramatiske situasjoner.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788203210150

EAN 9788203210150

Serie Aschehoug gigant

Genre Krim

Språk Bokmål

Sider 684

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

17 44 14 2 1 1

Bokomtaler

Ok, jeg leste ikke Sort messe denne gangen, den har jeg lest utallige ganger før. (Så mange at mora mi ble bekymra for meg, faktisk!) Men de to andre hadde jeg ikke lest før og jeg koste meg virkelig! Ok, det går litt treigt, folk blir avbrutt akkurat i det de skal avsløre noe viktig og språket er arakisk, men det er jo spennende!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hva har heksebål og en "moderne" krimgåte til felles?

Stevens finner i et ferskt manus et bilde av en kvinne. Han får sjokk da det viser seg at bildet av kvinnen er prikk lik hans kone. Hvordan kan en annen kvinne være så lik hans kone? Og da en nabo dør av en mystisk årsak sies det at han så en kvinne kledd i gammeldagse klær som forsvant gjennom en dør som ikke eksisterer. Og hva betyr tauet med knutene som blir funnet ved liket? Betyr det noe spesielt eller hva er det som egentlig foregår?

Sort messe er en klassiker innen krimsjangeren, og jeg er flau over å si at det tok meg mange år før jeg endelig leste den. Hvorfor jeg brukte så mye år på å utsette å lese den, vet jeg ikke, men tror kanskje det har noe med forventninger å gjøre, og redd for å bli skuffa hvis boka ikke svarer til forventningene. Har jo hørt at den skal være veldig spennende og grøssende. Altså er det en bok i min favorittsjanger og selvfølgelig hadde jeg store forventninger til den, da. Så det gikk mange år før jeg fikk tak i den på mammutsalg for et par år siden, og det tok meg enda et par år før jeg tok den frem. Meningen var at jeg skulle lese den i påska, men rakk det ikke. Tiden går jo fort, og det var andre bøker jeg også hadde planlagt å lese. Men, men, bedre sent enn aldri og nå er den lest.

Og hva jeg syns? Tja … si det … jeg syns den var spennende, fiffig, og givende, men (det er vel alltids et men), jeg ble ikke helt begeistret. I alle fall ikke så begeistret som jeg hadde håpet at den ville bli. For all del så var den spennende, og jeg er glad for å ha lest den, men den var ikke så grøssende. Ikke så grøssende som jeg innbilte meg at den ville bli. Selvfølgelig hadde handlingen en ekkel atmosfære, men den var ikke helt til å ta eller føle på. (Om du skjønner hva jeg mener?) Uansett hadde jeg glede av å lese denne klassikeren, selv om jeg ikke var helt solgt. Men en fin grunnlag å utforske Carrs forfatterskap videre var det. Jeg har allerede begynt på Stemmen som hvisket, og den virker lovende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En av de store krimklassikerne dette her, og skummel så det holder :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Blir jeg spurt om hvilken kriminalroman jeg anser som den beste jeg noensinne har lest, vil jeg ikke nøle et øyeblikk," uttalte André Bjerke en gang. "Svaret er The Burning Court av John Dickson Carr."

Fra forordet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Det er det forbannede. Og uhyggelige. Dere kan legge merke til at de to der ute ikke syntes det var så fryktelig at liket var forsvunnet. De brydde seg ikke om detaljer, de ville faktisk nødig inn på saken. Er det samme kanskje tilfelle med oss? Eller er det bare natten, spøkelsestimen og galskap det hele? Jeg lurer virkelig på det!"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

De 99 beste krimtitlene i det 20. århundret. Forøvrig er en serie på 13 bøker utgitt av Gyldendal/ De norske bokklubbene fra april 1994 til februar 1996, en del av denne listen. Fire bøker fra den opprinnelige lista ble vanskelige å spore og jeg fikk problemer med å legge dem til, ettersom dette var bøker jeg ikke har. De er Max Mauser (psev for Jonas Lie) Rittet fra Olesko, Torben Nielsen - Nitten røde roser, Hans-Krister Rönblom - Höstvind och djupa vatten og Dorothy Leigh Sayers - The Nine Taylors. Flinke sjeler kan få hjelpe til med å få lagt til disse;-D


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Bøker for å bli litt mer boksmart ;)
Har mange ganger tenkt at jeg har lest veldig mye uten å ha lest noen av de bøkene som "alle" kjenner til. Har ikke visst hvor jeg skal begynne, men etter en diskusjon her inne har jeg fått satt opp endel bøker, og flere legger jeg til etterhvert som jeg kommer på dem.
Endel av bøkene har jeg allerede ulest i hylla, og endel av forfatterene har flere aktuelle bøker jeg vil se på.
Dette er ingen liste som jeg har tenkt å haste meg igjennom, mest som en huskeliste for meg selv + at det er morsomt å se hvor mange av de som blir lest fremover :)


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Samlet inn på Biblioteknorge-lista av:
Hege Bjørkeli, Spesialbibliotekar barn og unge, Elverum bibliotek


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Har vært i min mors bokhylle og oppdaget noen skatter som må leses!:)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den hule mannen" av John Dickson Carr
 • "Piken og døden" av Quentin Patrick
 • "Sort messe" av John Dickson Carr
 • "Vår misnøyes vinter" av John Steinbeck
 • "Døden i laboratoriet" av P.D. James
 • "Creme Fraiche" av Suzanne Brøgger
 • "I fiendens nærvær" av Elizabeth George
 • "Den talentfulle Mr. Ripley" av Patricia Highsmith
 • "Det lukkede rom - roman om en forbrytelse" av Maj Sjöwall
 • "Et kyss før døden" av Ira Levin
 • "Katharina Blums tapte ære - eller" av Heinrich Böll
 • "Dumbo og maskefjes" av Gunnar Staalesen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver