Snow crash

av (forfatter).

Penguin 2002 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.94 (35 terningkast.)

109 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne romanen fungerer USA som et lappeteppe av styrte franchisestater, der mafiaen styrer pizzaleveransene. Hiro Protagonist er hacker, samuraikriger og pizzabud. Han må kjempe mot farlige krefter som selger det livsfarlige stoffet Snow Crash.

Bokdetaljer

Forlag Penguin

Utgivelsesår 2002

Format Heftet

ISBN13 9780140232929

EAN 9780140232929

Genre Science fiction

Språk Engelsk

Sider 440

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

9 17 7 2 0 0

Bokomtaler

Eg blei nok litt skuffa over denne boka, sidan eg hadde lest veldig positiv omtale av den. Syns beskrivelsene av samfunnet og "Metaverdenen" til tider blei for detaljerte og tekniske, så eg klarte ikkje å leve meg heilt inn handlinga. Syns også den historiske parallellen forfattaren bruker i forhold til virus blir dratt for langt, og samtalene karakterane har rundt dette temaet virker konstruerte for å forklare lesaren samanhengen. Når det er sagt har boka absolutt sine sterke sider óg! Det er i perioder godt driv i historien og både spennande og morsomme "actionscener". Eg likte godt hovudpersonene Hiro og Y.T., og det er mange spesielle karakterer og miljø i boka som blir godt skildra. Lurer på om kanskje dette er ei bok som mange gutter/menn liker bedre...?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste gjennom boka på noen dager. Virkelig fascinerende at boken ble skrevet i 1992 som er før internet virkelig eksploderte her i landet. Flere bøker jeg har lest de senere årene må være inspirert av denne (eksempel William Hertling og Daniel Suarez)
Man kommer inn i historien og selv om miljøet er litt fjernt blir det godt beskrevet. Deler av teorien for å få historien til å henge sammen er litt drøy men virtual reality, hacking og virus er jo noe har bklitt vant til. Jeg liker karakterer. Til og med noen av de mindre sympatiske er fascinerende. Denne boken er vanskelig å legge fra seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Snow Crash" er lett-lest og ikke så vanskelig å forstå. Noen ganger er det riktig så vrient å sette seg inn i fremtidsvisjonen forfatteren prøver å skildre for oss. Ikke så i dette tilfelle. Kanskje en smule pessimistisk, men temmelig lett å forestille seg.
Det som er mest forunderlig er at denne romanen ble skrevet i 1990/91. Den virtuelle verden virker kanskje litt primitiv, men ligner mye på "Second Live" og slik er det flere smarte referanser til dagens datadingser.

Data + RÅ kapitalisme + religion == Snow Crash.

Spesielt kombinasjonen mellom gammel religion og dagens data-innput var interessant. En litt for avansert form for QR-kode forpurrer folk og helten redder dagen, sammen med en liten venninne på et skateboard. Men før vi kommer så langt blir vi kjent med en hel rekke hendelser, steder, personer som tilsamme virker meget realistisk.
Stephenson pleier å undersøke sine saker meget presis. Noen av hans andre bøker blir (kanskje derfor) litt seig og langdryg. Ikke denne. Les!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

“Did you win your sword fight?"
"Of course I won the fucking sword fight," Hiro says. "I'm the greatest sword fighter in the world."
"And you wrote the software."
"Yeah. That, too," Hiro says.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

She doesn’t want you to understand her. She knows that’s impossible.
She just wants you to understand yourself. Everything else is negotiable

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Nær framtid med gjenkjennelig teknologi. Jeg leter lenge mellom hver gang jeg finner bøker jeg synes passer i denne kategorien. Ikke helt Cyberpunk. Serier er representert med første bok men her er også enkeltstående noveller. Kom gjerne med tips om du vet om andre.


Godt sagt! (3) Varsle Svar