"Snow Crash" er lett-lest og ikke så vanskelig å forstå. Noen ganger er det riktig så vrient å sette seg inn i fremtidsvisjonen forfatteren prøver å skildre for oss. Ikke så i dette tilfelle. Kanskje en smule pessimistisk, men temmelig lett å forestille seg.
Det som er mest forunderlig er at denne romanen ble skrevet i 1990/91. Den virtuelle verden virker kanskje litt primitiv, men ligner mye på "Second Live" og slik er det flere smarte referanser til dagens datadingser.

Data + RÅ kapitalisme + religion == Snow Crash.

Spesielt kombinasjonen mellom gammel religion og dagens data-innput var interessant. En litt for avansert form for QR-kode forpurrer folk og helten redder dagen, sammen med en liten venninne på et skateboard. Men før vi kommer så langt blir vi kjent med en hel rekke hendelser, steder, personer som tilsamme virker meget realistisk.
Stephenson pleier å undersøke sine saker meget presis. Noen av hans andre bøker blir (kanskje derfor) litt seig og langdryg. Ikke denne. Les!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg elsket første halvdel av boka, har litt mer problemer med slutten. Men vel verdt å lese, og ikke minst, som du sier ganske utrolig hvor presist han fantaserer frem mye som viste seg å stemme noen år senere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Amanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasGrete AastorpKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo Larsen