Skole for tyver

av (forfatter), Euan Cook (illustratør) og Lene Stokseth (oversetter).

Cappelen Damm 2023 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (2 terningkast.)

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Da den lovende lommetyven Gabriel blir rekruttert til Crookhaven, blir han ønsket varmt velkommen til en helt ny virkelighet. På denne hemmelige skolen får elevene undervisning i falskneri, bedrageri og krimnastikk – slik at de en dag skal dra ut i verden og gjøre gode gjerninger. Første skoledag kunngjør rektor Sebastian Skurk reglene for å vinne den berømmelige Skurkepokalen. Gabriel vil så inderlig gjerne vinne, og han skjønner snart at sjansen er størst hvis han slår seg sammen med kjeltringkamerater med mange talenter. Det er dessverre ikke så populært. Men når har en skurk latt seg stoppe av lover og regler? Crookhaven skole for tyver er debutboken til portugisisk-engelske J.J. Arcanjo, og ble solgt til 13 land før utgivelse. Nominert til Waterstones Children's Book Prize 2024. Sagt om boken: «Med sine Robin Hood-vibber, temaer om familie og vennskap, og utforskning av hva det virkelig betyr å gjøre godt, er Crookhaven et spennende eventyr fullt av hemmeligheter og skurkestreker [...] En spennende og empatisk ny stemme i barnelitteraturen. Det ville være en forbrytelse å gå glipp av moroa!» Lancashire Evening Post «Fans av Harry Potter og Ingenlund vil elske denne serien hvor lagarbeid er ønsket og stjeling er forventet!» Glam Adelaide, Australia «En debut med en flott ny vri på den klassiske skolehistorien, med en sterk følelse av fellesskap og samhold i møte med motgang. Unge skurker fra 10 år og oppover vil la seg begeistre.» Literary Review Nominert til Waterstones Children's Book Prize 2023 En av THE SUNDAY TIMES BEST BOOKS FOR CHILDREN 2023

Utgivelsesår 2023

ISBN13 9788202776480

EAN 9788202776480

Serie Crookhaven (1)

Genre Spenning

Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 0 0 0 0

Du vil kanskje også like

• "Bursdag" av Meredith Russo
  • "Jorddragen våkner" av Tracey West
  • "Sommeren alt skjedde" av Iben Akerlie
  • "Bzzz - verdens minste bankran" av Aleksander R. Kirkwood Brown
  • "Freaks - ungdomsroman" av Jan Tore Noreng
  • "Barske bøller gjør gode gjerninger - (enten du liker det eller ikke)" av Aaron Blabey
  • "Øya som glitrer i sølv" av Helene Flood
  • "De står i kø" av Per Dybvig
Alle bokanbefalinger for dette verket