Selvledelse

menneskelig kapital i det nye arbeidslivet

av (forfatter), Thomas Gad (forfatter), Øyvind Martinsen (forfatter) og Geir Thompson (redaktør).

Gyldendal akademisk 2003 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (2 terningkast.)

9 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken er en praktisk innføring som skal inspirere ledere og medarbeidere til å utvikle sine evner til å lede seg selv. Den gir deg innblikk i selvledelsesteknikker, systematisk selvutvikling av ferdigheter, tenkemåter, verdier og kunnskap, som kan bidra til at du får bedre kontroll over din egen tid. Har litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Selvledelse. Menneskelig kapital i det nye arbeidslivet er en praktisk innføring som skal inspirere ledere og medarbeidere til å utvikle sine evner til å lede seg selv. Tidsbesparende teknologi har paradoksalt nok gitt oss dårligere tid enn noensinne. Vi blir mer effektive, men samtidig forventes det at vi stadig gjør mer. Slingringsmonnet blir borte, pustehullene færre, og mange føler at de ikke får nok tid til alle oppgavene som skal utføres. Denne boken gir deg innblikk i selvledelsesteknikker, det vil si systematisk selvutvikling av ferdigheter, tenkemåter, verdier og kunnskap, som kan bidra til at du får bedre kontroll over din egen tid. Selvledelsesteknikker kan også gi bedrifter et konkurransefortrinn. Spesielt gjelder det der ledere og medarbeidere i stor grad arbeider selvstendig, og der verdiskapningen er knyttet til spisskompetansen hos den enkelte.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788205315419

EAN 9788205315419

Språk Bokmål

Sider 180

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Hvis du haster gjennom livet, ser du kanskje målet i det fjerne, men ikke blomstene langs veien." Det gamle kinesiske ordtaket minner oss om at det er viktig å stoppe opp og glede oss over det som gir rikdom og dybde i tilværelsen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jo mer tidsbesparende teknologi vi får, desto dårligere tid får vi. .... Tidsbesparing er nemlig gjerne ensbetydende med økt tempo. Økt tempo medfører økt ytelsespress, som i sin tur fører til at man ikke rekker å gjøre det man skal.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Virkelig forståelse krever langsom, sammenhengende tid, enten man lytter til klassisk musikk, leser filosofi, dyrker epletrær eller forsøker å få et parforhold til å fungere sånn noenlunde. Under det rådende tidsregimet er det vanskelig å få plass til en slik langsomhet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når tiden blir komprimert og stablet, når hver aktivitet forventes å bli gjennomført raskt, når de tomme mellomrommene oppleves som truende og farlige (for da kommer man som kjent i kontakt med seg selv), da nærmer vi oss en kultur som står stille i rasende fart.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Noen ting kan bare gjøres langsomt og sammenhengende; noen typer aktiviteter krever endog at man har tomme mellomrom, fleksibel tid, for at de skal kunne lykkes (det gjelder spesielt innen kreativ virksomhet); og ofte får man det ikke engang til når man prøver, men bare når man ikke prøver altfor hardt. Av og til består den beste formen for effektivisering å installere en ny kaffemaskin, med god kaffe, på pauserommet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Situasjonsbestemt ledelse - teori, forskning og praksis" av Lars Glasø
  • "Ona fyr - for deg som vil lykkes sammen med andre" av Ingebrigt Steen Jensen
  • "Hundene i Tessaloniki - noveller" av Kjell Askildsen
  • "Terje Vigen" av Henrik Ibsen
  • "Ole Brumm - det er noe som mangler!" av Alan Alexander Milne
  • "Uro - en reise i det moderne selvet" av Finn Skårderud
  • "Mord på Orientekspressen" av Agatha Christie
  • "Ulysses" av James Joyce
  • "Arven etter Arn" av Jan Guillou
  • "Klokkene ringer for deg" av Ernest Hemingway
  • "Thomas F's siste nedtegnelser til almenheten - noveller" av Kjell Askildsen
  • "Onkel Toms hytte, eller Livet blant de elendige" av Harriet Beecher Stowe
Alle bokanbefalinger for dette verket