Rusmidler er et felt hvor "alle" mener de har et nokså riktig bilde av situasjonen og hvor svært mange mener å vite hva løsningene er. Men både mediebildet og nedarvede forestillinger er misvisende og feil på mange punkter. Feiloppfatninger er derfor utbredt, også blant pårørende, politikere og folk i helse- og sosialtjenesten som på ulike måter har rusproblemer å gjøre. Hans Olav Fekjær er en av våre mest anerkjente fagfolk på rusproblematikk. I denne boka tar han for seg hele bredden av rusfeltet med forskningsbasert dokumentasjon: * Rusbrukens historie * Hva er bruk, hva er "misbruk"? * Motiver for å bruke rusmidler * Skadevirkningene * Behandling * Forebygging Mye av stoffet er lite kjent, og vil overraske mange. Boka gir nye perspektiver til alle som møter rusproblemer i sitt arbeids- eller privatliv og til andre interesserte.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2004