Omtale fra forlaget
"Rødt støv" er blitt betegnet som en krysning mellom Goethes " Den unge Werthers lidelser" og Kerouacs "On the Road". Fortelleren er en kinesisk bohem, som tidlig avslører sin svakhet for "malerier, bøker og kvinner". Dette gir ham stadige problemer med myndighetene, og fører til at han forlater Beijing på midten av 1980-tallet. Ma Jian er på reise i tre år. Turen bringer ham gjennom ukjente deler av Kina, Myanmar og Tibet, og den gir ham også tid til å fordype seg i hva det vil si å være buddhist, å leve i tiden etter Maos død - eller for den saks skyld å være Ma Jian. Han oppsøker alt fra skoler og fabrikker til ruinbyer og minoritetsfolk. Han haiker med lokale bønder og diskuterer med andre opposisjonelle. Han skildrer alt fra stanken på toalettene til maten han får servert og kvinnene han møter.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2012
Format Heftet
ISBN13 9788203217944
EAN 9788203217944
Serie Spor pocket
Omtalt tid 1980-1989
Språk Bokmål
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Beinhard og realistisk.
Blir obligatorisk lesning for dei håpefulle, dersom dei vurderer å tatovere kinesiske skriftteikn på kroppen......
Ma´s fortellinger er levende. De gir samtidig et kritisk bilde av den kinesiske landsbygda på 1980 tallet. Romanen kan også leses som en dannelsesroman hvor hovedpersonen søker etter svar i budismen.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketJo mer jeg dukker ned i fortiden, desto fjernere virker den. Den jeg var og den jeg er nå, er to helt adskilte personer.
Det er først når du tar kontroll over livet ditt at du vet du lever.
Tradisjonelt har wa-kvinnene brukt tiden sin på å gjøre livet vakkert, mens mennene har vært travelt opptatt med å kappe hodet av folk.
Forestill deg at du har invitert noen venner over på middag, og at de bestemmer seg for å flytte inn å ta over huset ditt. Det er ikke tapet av makt som gjør vondt, det er tapet av verdighet og respekt. (Om Kinas "okupasjon" av Tibet.)
Menneskers verste fiende er andre mennesker, for bare mennesker finner glede i å påføre andre smerte.
49 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket