Relasjoner med barn

til foreldre, barnehageansatte og andre voksne som er opptatt av barn

av (forfatter) og Bjørg Thorhallsdottir (illustratør).

Relasjonssenteret 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (6 terningkast.)

15 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken handler om voksnes relasjoner til barn. Den fokuserer på å ha en åpen og ærlig relasjon som bidrar til å skape bedre kontakt mellom den voksne og barnet. Boken er beregnet på barnehageansatte, foreldre og andre som er i kontakt med barn.

Omtale fra forlaget

Dette er boken for deg som ønsker å møte barn på en likeverdig, men ikke likestilt måte. Her finner du svar på hva det innebærer, hvorfor det er verdifullt for barna og hva du konkret kan gjøre. Jesper Juul har skrevet forord. "Som trebarnsfar må jeg bare innrømme at denne boken ga meg flere aha-opplevelser, som allerede har ført til at jeg er på en annen måte sammen med mine barn. Anbefales!" Jon Schau, komiker og far. "Dette er en herlig kort og lettlest bok, men allikevel utrolig nyttig for oss barnehagefolk, hvis viktigste oppgave er å skape nære og likeverdige relasjoner til barna. Den er skrevet fra hjertet, og traff helt klart mitt." Synnøve K. Berg, førskolelærer og daglig leder i barnehage.

Bokdetaljer

Forlag Relasjonssenteret

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788292900000

EAN 9788292900000

Språk Bokmål

Sider 103

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 4 1 0 0 0

Bokomtaler

"Relasjoner med barn" er en bok om hvordan kommunisere og forholde seg til barn i hverdagen enten det er hjemme eller i barnehagen for å gjøre dem følelsesmessig trygge på seg selv i første omgang for så å kunne ta dette med videre i relasjoner med andre barn og voksne. Selvom boken på en måte baserer seg på et konsept, EQ, så er det flere bøker om relasjoner som tar for seg det samme bare fra et annet perspektiv og med en annen formidlingsmåte, så det boken snakker om er ikke noe nytt i det store og hele, men den kommer med flere nye poenger og perspektiver som jeg ikke har sett fra det perspektivet som boken formidler. Så her var det mye godbiter å ta med seg, samt mye man kan relatere til i forbindelse med en barnehagehverdag. Som pedagog så er alt verdt å prøve og selvom de vitenskapelige kildene i boken er ganske så fraværende så tror jeg dette baserer seg på forskning som er gjort på området. Det er forsket mye på lignende måter å møte barn på, eller man kan jo si at det er likt, bare i en annen forpakning. Det er alltid interessant å lese fra et annet perspektiv uten at det blir altfor likt. Som pedagog kan jeg anbefale boken for barnehageansatte, pedagoger som assistenter, siden den er lettlest og passer for de fleste. Andre bøker som tar for seg noe av det samme, bare i litt mer detaljer er "Hjerteforeldre" av John Gottmann, "Hvordan snakke så barn vil lytte & lytte så barn vil snakke" av Adele Faber og Elaine Mazlish og "Kunsten å være forelder med god samvttighet" av Hans Inge Knutsen for å nevne noen. Annerkjennelse av barns følelser er alfa og omega for en god oppvekst for barn, noe boken tar tydelig opp. Noen småting man kan stusse på her og der, men det er som regel ikke det man sitter igjen med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Hvis du vil ha en forandring i verden, vær forandringen

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Foreldremagi - syv enkle steg for å lykkes med oppdragelsen" av Hedvig Montgomery
 • "Syv korte leksjoner i fysikk - fra de minste partikler til de største galakser" av Carlo Rovelli
 • "Kjærlighetens fem språk - hvordan uttrykke hjertevarme overfor den du er glad i" av Gary Chapman
 • "Null - roman" av Gine Cornelia Pedersen
 • "Er mor død - roman" av Vigdis Hjorth
 • "Hva hun klager over når hun klager over husarbeidet - roman" av Heidi Linde
 • "Hvis du vil" av Helle Helle
 • "Historie om et ekteskap - roman" av Geir Gulliksen
 • "Et lite liv - roman" av Hanya Yanagihara
 • "Norsk sokkel - roman" av Heidi Linde
 • "Ensomheten i Lydia Ernemans liv - roman" av Rune Christiansen
 • "Så mye hadde jeg - roman" av Trude Marstein
Alle bokanbefalinger for dette verket