Rasmus synes at når man er en liten barnehjemsgutt med stritt hår som ingen vil ha, da kan man like gjerne være død. Men så får han en ide: Han kan jo rømme fra barnehjemmet. Da kan han selv gå ut i verden for å finne noen som vil ha ham. For når de ikke har noen annen å velge, da må de jo velge ham, tror han. Det går ikke helt etter planen. Men likevel er Rasmus storfornøyd. For alt kan skje når man går på loffen!
Forlag Damm
Utgivelsesår 1992
Serie Damms jubileumsserie
Omtalt sted Sverige
Nicolay Lange-Nilsen er en knakende god oppleser!
Den var kjedelig får meg (men det er barre min personlige meining)
Denne uka begynner bra, sa han som skulle henges på mandag!
Må innrømme at jeg har en forkjærlighet for svenske forfattere, og her er en del utgivelser som jeg ønsker at flere kommer til å lese. Kanskje ingen litterære klassikere, men mye her som er bra! (Bøkene er ikke rangert, bare tilfeldig lagt inn.)