En avisartikkel forteller at en mann er funnet død på åpen gate bak gamle Deichmanske bibliotek i Oslo. Dette er det første av en rekke uforklarlige dødsfall i byen. Mye tyder på at ofrene - samtlige med overraskende egenskaper og interesser - er drept av én og samme person. Men hva skjer når drapsmannen selv får ansvaret for etterforskningen? Med alvor og ironi tas leseren med på en annerledes morderjakt, og et streiftog inn i vår vestlige samtidskultur, med gløtt ned i sivilisasjonens avgrunner. En drivende spennende og nihilistisk Oslo-roman, skrevet over hundre år etter Hamsuns Sult.
Utgivelsesår 2023
ISBN13 9788203397677
EAN 9788203397677
Omtalt tid 1990-1999
Hvem var han? Hvordan kunne et menneske ha et så formløst fjes? Det var liksom bare brillene som holdt ansiktet oppe fra å forsvinne, som om brillene hang i løse luften og ansiktet bak gikk i ett med omgivelsene, som om mannen egentlig ikke eksisterte, som om....
Jeg ble nesten glad da jeg oppdaget at skikkelsen kastet skygge.
Hvalsang. En intelligens så abstrakt at den er uforståelig for mennesker.
Men for all del, hvorfor skulle ikke en latinamerikaner få spise på en meksikansk restaurant i Oslo, hvorfor tvinge ham på Kaffistova?
Se alle bokelskere som følger dette verketSamlet inn på Biblioteknorge-lista av:
Hege Bjørkeli, Spesialbibliotekar barn og unge, Elverum bibliotek