Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka handler om konflikten i Midtøsten, en konflikt med ringvirkninger som griper inn i de fleste menneskers liv. Den røde tråd i boken er historien om Rami Aronzens liv, født i Finland, oppvokst i Norge, immigrant til Israel, student i Norge og psykiater i Israel. Historien om Ramis liv er også en beretning om en nasjon i forandring. Forfatteren leter etter nyanser i konflikten, stemmer som er annerledes, og som gjerne drukner i flommen av politiske klisjeer.
Omtale fra forlaget
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 2005
Format Innbundet
ISBN13 9788202238490
EAN 9788202238490
Omtalt sted Israel
Språk Bokmål
Sider 240
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Livet til Rami Aronzon (på bokomslaget kalt Aronsen) gir rammefortellingen til denne reportasjeboka. Den omfatter ellers spredte inntrykk og intervjuer fra forfatterens besøk i Israel 2005. Dengang kunne en journalist trygt skrive som dette om forholdet mellom israelerne og araberne: «Krigen i Midtøsten er en trussel mot stabiliteten i hele regionen, og i sin ytterste konsekvens mot verdensfreden.» (s.202) uten å bli beskyldt for å overdrive. Men femten år seinere er den internasjonale situasjonen i Midt-Østen totalt endret. Sånn sett er boka klart foreldet.
Det som står igjen er fortellingen om Rami Aronzon, en israeler som har fått praktisk talt hele sin utdanning fra folkeskole til medisinsk embetseksamen i Norge, men som siden har virket som lege og psykiater i Jerusalem. Ved siden av sin egen interessevekkende livshistorie, bidrar Rami på effektivt vis til å utfylle og nyansere Borchs egne kritiske refleksjoner om israelsk politikk og samfunnsliv.
Selv kjenner jeg Rami fra skoletiden i Norge og fra besøk hjemme hos ham og hans familie i Israel.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket« . . . Oslo-avtalen forsøkte å tvinge frem en fred, formulert av og for en sekulær elite, i en region hvis språk og instinkter er grunnleggende religiøse. Det er meningsløst. Religiøs pluralisme er vår tids store utfordring. » (Israelsk kilde til Christian Borch).