Post mortem

av (forfatter) og Per Kristian Gudmundsen (gjendikter).

Gyldendal 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.04 (50 terningkast.)

171 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Tilsynelatende tilfeldig og uten motiv, har en seriemorder kvalt tre kvinner på deres eget badeværelse. Det eneste fellestrekket er at mordene alltid skjer tidlig søndag morgen. Rettsmedisiner Kay Scarpetta jakter på morderen, samtidig som hun må verne om både sin egen karriere og sitt omdømme. Dette er forfatterens debutbok og den første romanen om Kay Scarpetta.

Omtale fra forlaget

Patricia Cornwells første roman om rettsmedisiner Kay Scarpetta En seriemorder er på ferde i Richmond, Virginia. Tre kvinner er blitt mishandlet og kvalt i sitt eget soverom. Tilsynelatende finnes det ikke noe mønster .; morderen synes å velge sine ofre helt tilfeldig. Men han slår alltid til om natten mellom fredag og lørdag. Så da Kay Scarpetta blir vekket av telefonen klokken 02.33 en lørdag morgen, mens det ennå er mørkt, vet hun at hun kan vente seg dårlige nyheter: Et fjerde offer en funnet. Og hun frykter at disse fire bare er de første i en lang rekke dersom hun ikke greier å sikre spor som kan avsløre gjerningsmannen. Men ikke alle setter pris på å ha en kvinne ansatt i en slik jobb. Noen er ute etter å ødelegge både karrieren hennes og hennes gode navn og rykte.Gyldendal har utgitt tretten romaner om rettsmedisiner Kay Scarpetta og to om politikvinnene Judy Hammer og Virginia West. Krimdokumentaren Portrett av en morder .; Jack the Ripper utkom 2003. Patricia Cornwell er tildelt en lang rekke priser og har toppet de amerikanske bestselgerlistene.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788205365919

EAN 9788205365919

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sørøstlige stater

Språk Bokmål

Sider 324

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 18 20 6 2 1

Bokomtaler

En spennende bok! Godt beskrevne personer gjør at man føler man kjenner de, og det er lettere å leve seg inn i boka. Man kjenner på spenningen på om det vil komme flere drap, og hvem som blir rammet.
Det som trekker ned for meg er den utstrakte bruken av terminologi innenfor et felt jeg kan null og niks om, og det ble et antiklimaks når man fikk greie på hvem morderen var.
Terningkast 4.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Følte det manglet endel forhistorie innimellom. Dvs. den virket mer som bok nummer to e.l. enn den første boka (vet ikke om det er kommet flere om denne rettsmedisineren senere). Syntes også det gikk en del tid før det begynte å bli spennende, og da avsløringen kom var den ikke i nærheten av å være et høydepunkt. Man skulle nesten tro at man ombestemte seg for hvem som var morderen i siste øyeblikk. Det er nesten alltid spennende med en tvist, men denne...vel man kunne like godt hatt en åpen slutt og ukjent morder. Ellers er den ok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bok nr 1

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Favorittkategorien min er krim


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Spor" av Patricia Cornwell
 • "Predator" av Patricia Cornwell
 • "Grusom og urimelig" av Patricia D. Cornwell
 • "De dødes bok" av Patricia Cornwell
 • "Sydkorset" av Patricia D. Cornwell
 • "Brennende bevis" av Patricia D. Cornwell
 • "Blodig bevis" av Patricia D. Cornwell
 • "Scarpetta" av Patricia Cornwell
 • "Forbudt område" av Patricia D. Cornwell
 • "De dødes farm" av Patricia D. Cornwell
 • "Ukjent offer" av Patricia D. Cornwell
 • "Siste skanse" av Patricia D. Cornwell
Alle bokanbefalinger for dette verket