Plagede sinn

av (forfatter) og Torleif Sjøgren-Erichsen (gjendikter).

Gyldendal 2004 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.06 (32 terningkast.)

283 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den tilbakestående Howard Stamp, blir anklaget for å ha drept bestemoren sin, det eneste mennesket som forsto og beskyttet ham. Omtrent samtidig blir en tenåringsjente voldtatt av tre skolekamerater i en park i nærheter. Noen dager senere forsvinner jenta. Det er tilsynelatende ingen sammenheng mellom hendelsene. Howard hevder han er uskyldig, men blir dømt til tross for at bevisene er svake. Han tar livet av seg i fengselet, 23 år gammel. Tretti år senere skriver forskeren Jonathan Hughes om saken. Han finner uoverensstemmelser i bevisførelsen mot Howard, og er overbevist om at han ble offer for et justismord. Men om Howard ikke er skyldig, hvem drepte da bestemoren? Og hvor er tenåringsjenta som fortsatt er savnet?

Omtale fra forlaget

Hva er forbindelsen mellom en gruppevoldtekt av en tenåringsjente og drapet på en forsvarsløs, gammel kvinne? Howard Stamp, som er mentalt tilbakestående, blir anklaget for å ha drept bestemoren sin, Grace Jeffries .; det eneste mennesket som forsto og beskyttet ham. Omtrent samtidig blir en tenåringsjente voldtatt av tre skolekamerater i en park i nærheten. Noen dager senere er hun forsvunnet. Tilsynelatende er det ingen forbindelse mellom de to hendelsene. Howard hevder han er uskyldig, men blir likevel dømt, selv om bevisene mot ham er svake. Han ender med å ta livet av seg i fengselet, 23 år gammel. Tretti år senere skriver antropologen Jonathan Hughes en bok der saken får bred omtale. Han finner urovekkende uoverensstemmelser i bevisførselen mot Howard og er overbevist om at han ble offer for et justismord. Men hvis Howard Stamp ikke myrdet Grace Jeffries, hvem er da den skyldige? Og hvor er tenåringsjenta, som fortsatt er savnet?Plagede sinn er Minette Walters' ellevte kriminalroman.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788205324268

EAN 9788205324268

Genre Krim

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 397

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 9 16 3 3 0

Bokomtaler

Howard Stamp, en tilbakestående mann, ble i sin tid dømt for mordet på sin bestemor. På samme tid forsvant ei ung jente kort tid etter at hun hadde vært utsatt for grov gjengvoldtekt. Stamp hevdet hele tiden at han var uskyldig, men ble ikke trodd. Han tok livet av seg mens han satt i fengelet.

30 år senere begynner Jonathan Hughes å grave i disse gamle sakene. Kan det være en sammenheng mellom drapet og forsvinningen? Hughes er overbevist om at Stamp ble uskyldig dømt, og han begynner å stille en del ubehagelige spørsmål blant dem som kjente den forsvunnede jenta. Nokså snart kommer det frem at ingen likte henne. Hva skjuler de?

I tillegg til selve kriminalhistorien, inneholder boka temaer som rasisme og misforstått lojalitet. Hvorfor sto ingen frem med det de visste? Brikke for brikke avdekkes de gamle hemmelighetene, og vi får innblikk i de ulike personenes motiver og valg.

Anne Krigsvoll gjorde en strålende innsats som oppleser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Kameleonens skygge" av Minette Walters
 • "Djevelens fjær" av Minette Walters
 • "Krutt" av Minette Walters
 • "Det mørke rommet" av Minette Walters
 • "Fox" av Minette Walters
 • "Slangemønster" av Minette Walters
 • "Ekko" av Minette Walters
 • "Acid row" av Minette Walters
 • "Brudd" av Minette Walters
 • "Fare i rødt" av Elizabeth George
 • "Rottweileren" av Ruth Rendell
 • "Et hemmelig sted" av Elizabeth George
Alle bokanbefalinger for dette verket