På badet

av (forfatter) og Tom Lotherington (gjendikter).

Aschehoug 2000 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (8 terningkast.)

60 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

En ung mann på "27, snart 29 år" trekker seg en dag tilbake fra hverdagen og slår seg ned i badekaret. Herfra betrakter han omgivelsene nøye - leser, hører fotballreferatene i radioen, filosoferer. Han er sterkt opptatt av bevegelsen kontra ubevegelighet, og stirrer uavbrutt på en sprekk i veggen eller sitt eget speilbilde i håp om å knipe forandringen på fersk gjerning. Men forgjeves. Forgjeves er også morens kakebesøk og oppfordring om at han burde skaffe seg en hobby. Likevel forlater han plutselig badekaret og drar fra Paris til Venezia. Men tingene fortsetter å floke seg til.

Omtale fra forlaget

"Da jeg begynte å tilbringe ettermiddagene på badet, regnet jeg ikke med å slå meg ned der;.." Men det er like før. Fortelleren, "27, snart 29 år", installerer så mye av sin tilværelse på badet at kjæresten synes det er tryggest å sende bud på moren hans. Hovedpersonen lar seg ikke affisere. Fra denne meditasjonens siste skanse, betrakter han omgivelsene nøye. Han leser, hører fotballreferat i radioen, filosoferer. Og han er sterkt opptatt av bevegeligheten kontra ubevegeligheten, av tid og forandring. Ved å stirre uavbrutt på en sprekk i veggen eller sitt eget speilbilde, håper han å knipe forandringen på fersk gjerning. Hvordan det går? Den som leser får se.
Jean-Philippe Toussaint brakdebuterte i 1985 med La salle de bain. Boken rykket straks inn på franske bestselgerlister og ble på kort tid solgt til ni land. Den utkom første gang på norsk i 1987. L'appareil photo (Fotoapparatet) kom på norsk i 1999 og La Télévision (Tv-apparatet) kom i 1998. Jean-Philippe Toussaint har også regissert 4 filmer, delvis basert på egne romaner.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788203204937

EAN 9788203204937

Serie AlfaOmega

Språk Bokmål

Sider 108

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 2 3 0 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Åpner med:

1) Da jeg begynte å tilbringe ettermiddagene på badet, regnet jeg ikke med å slå meg til der; nei, jeg fordrev noen gode stunder i badekaret, lå og mediterte, av og til fullt påkledd, stundom naken. Edmondsson, som trivdes ved min side, syntes jeg ble roligere; det hendte at jeg spøkte, vi lo. Jeg snakket med vide armbevegelser, hevdet at de mest praktiske badekarene var de med parallelle kanter, skrått ryggstø og flat bunn, så den badende ikke behøver å bruke fotstøtte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Fotoapparatet" av Jean-Philippe Toussaint
 • "TV-apparatet" av Jean-Philippe Toussaint
 • "Requiem - en hallusinasjon" av Antonio Tabucchi
 • "Spaserturen" av Robert Walser
 • "I engelens munn" av Vetle Lid Larssen
 • "En følsom reise gjennom Frankrike og Italia" av Laurence Sterne
 • "Lula og Sailor" av Barry Gifford
 • "Seremonier - noveller" av Julio Cortázar
 • "En engel ved mitt bord - en selvbiografi" av Janet Frame
 • "Mannen fra Atlantis - brev og annen prosa 1" av Agnar Mykle
 • "Den utrolige og sørgelige historien om den troskyldige Erendira og hennes hjerteløse bestemor" av Gabriel García Márquez
 • "Den drukner ei som henges skal" av Jon Michelet
Alle bokanbefalinger for dette verket