Boka presenterer 23 ulike bærtyper du kan finne i norsk natur eller i hagen. Du får informasjon om utseende, hvor du finner dem, hva de smaker, hvordan de oppbevares, og hvilke ernæringsmessige og medisinske kvaliteter de har. I tillegg inneholder boka oppskrifter med bær som tilbehør eller hovedingrediens. Har litteraturliste og register.
Sunne og fulle av antioksidanter! I Norge har vi en sterk tradisjon for å høste fra naturens skattekammer. Blåbær og tyttebær er velkjente for de fleste, men det er flere bærtyper du kan sanke! I Norske bær finner du grundige presentasjoner av 23 ulike bærsorter fra natur og hage: utseende, hvor du finner dem, hva de smaker, om oppbevaring, og hvilke ernæringsmessige og medisinske kvaliteter de har. I tillegg får du et vell av oppskrifter med bær som tilbehør eller som hovedingrediens: i fast, rørt, syltet, kokt eller i flytende form. Kirsten Winge er biolog og anerkjent villmarkskokk med en rekke matbøker med natur som råstoff bak seg. Ove Bergersen er biolog og anerkjent naturfotograf.
Forlag Tun
Utgivelsesår 2009
Omtalt sted Norge
Liker spesielt godt at det er med beskrivelser av folketro og folkemedisin rundt de ulike bærene. Mange og originale oppskrifter. I like!
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketHer er fagbøker jeg hadde glede av i 2013. Noen av titlene har omtaler.