Gravbøygen våkner

av (forfatter).

Damm 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (109 terningkast.)

365 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I sommerferien drar Espen og moren opp til morfarens gård. Espen finner en spesiell nøkkel i skogen. Nøkkelen fører Espen til en parallell virkelighet der omgivelsene er de samme, men hvor trær, dyr og fugler kan snakke, og hvor nisser, alver, tusser og skrømt dukker opp. Men farer truer. Om skogen hugges ned, vil alvene være forsvarsløse, og selveste Gravbøygen vil utrydde dem. De har valgt Espen til å kjempe for dem, men han vegrer seg. Dette er den første boka i trilogien Alvetegnet.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788204111319

EAN 9788204111319

Serie Alvetegnet (1)

Genre Fantasy

Språk Bokmål

Sider 278

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Arks barnebokpris 2005

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

22 38 41 7 1 0

Bokomtaler

Hva om du oppdaget en helt ny verden og den verdenen var helt avhengig av deg for å kunne forsvare seg mot det onde. Ville du ha tatt utfordringen med strak arm?

Skoleåret er over og nok en sommerferie begynner. Moren til Espen tar ham med seg til morfar og mormors gård. Sammen skal de være der hele sommeren. Moren hans er redd for at han kommer til å kjede seg i hjel siden han ikke har invitert en eneste venn til å være med. Hun frykter at han ikke har noen/mistet vennene sine fordi han bruker alt for mye tid på videospill. Derfor inviterer hun Eva og foreldrene hennes til å komme for en stund siden Eva og Espen er jevnaldrende og går på samme skole. Hun liker ikke tanken på at sønnen hennes skal være alene hele sommeren. Det er jo ikke akkurat så mye å finne på gården heller.

Espen og morfaren har et spesielt bånd. De snakker om alt mulig og betror seg til hverandre. Morfaren hans er spesielt opptatt av skogen ved gården. Men dessverre har Espens morfar blitt tullete siden sist og Epsens onkel, Svein har tatt over det meste av arbeidet på gården. Han har også planer om å hogge ned skogen, Gammalskogen, ved gården til morfarens store fortvilelse. Han vil ikke at skogen skal hogges og begynner å snakke om ting i skogen som gjør alle på gården noe bekymret for ham. Men Espen blir den eneste som tror ham når han en dag tar seg en tur i skogen og ved et lynnedslag får han øye på en nøkkel. Fra da av skjønner han hva morfaren hans snakker om. I skogen støter han på snakkende nisser, dyr, alver og mye mer. Men siden skogen trues med bli hogget ned, er alvene og de andre i stor fare og setter Espen i rollen til å redde dem, hvis ikke vil Gravbøygen våkner og ta livet av alle, spesielt alvene som er Gravbøygens verste fiende. Espen er alvenes eneste håp og en nisse ved navn Nils prøver å hjelpe ham på veien. Vil en helt vanlig gutt som elsker videospill klare å redde skogen?

Fantasy er en sjanger jeg har lest lite av. Har lest litt mer av amerikansk fantasy (men ikke så mye jeg skulle ønske), men Gravbøygen våkner av Sigjørn Mostue må være den første norske. Det var en morsom opplevelse selv om Gravbøygen våkner ikke var fult så originalt eller voldsomt spennende, så fikk jeg likvel et godt og koselig inntrykk av den første boka i Alvetegnet. Jeg lærte meg til og med et morsomt ord; nisseknott. Handlingen i boka er kanskje noe oppbrukt og forutsigbart, men likevel syns jeg det var koselig å møte disse skapningene og vekket myter om de norske skoger i livet igjen. Da snakker jeg om nisser, troll, skrømt, alver, huldra og hva det enn måtte være. For hvem vet for sikkert hva som befinner seg i skogen her til lands?

Gravbøygen våkner er nok en spennende bok for de som er noe yngre (lesere for mellom 10-14 år, kanskje), og som er i nybegynnerfasen av å velge bøker de kommer til å like. Og mer koselig enn skremmende for oss litt eldre. Men jeg er nysgjerrig nok til å få med meg de to andre bøkene også en gang i fremtiden. For Gravbøygen våkner var en koselig fantasybok fra norsk natur!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er min favoritt bok og jeg er 17 år! Har elsket den siden første gang jeg leste den som er vel snart 9 år siden! Anbefales på det sterkeste!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Plutselig var det som om grunna levde. Vannet reiste seg bak Eva, og opp kom en skikkelse så stygg at Espen rygget i avsky og redsel. Vesenet var dekket av mudder og råtne vekster. Pinner og stokker stakk ut av det, og et digert gap åpnet seg under de skinnende øynene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Desse bøkene førte til at eg forelska meg i sjangeren Fantasy :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter å ha lest Kaoshjerte av Lise Grimnes og Hulder av Tonje Tornes er jeg på vei inn i en tilstand av besettelse av huldrer generelt, og lager derfor en liste med skjønnlitteratur hvor dette mytiske vesenet i større eller mindre grad spiller en rolle.

Hjelp meg gjerne med å fylle på flere titler! Har skuffende få hittil.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Anbefales til Jarle og Kaia (og Linnea). I prioritert rekkefølge.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

og her er et utvalg av fantasybøker jeg har lest, både nylig og noen for mange år siden.
mange av bøkene her var favorittserier på et eller annet tidspunkt


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Greit å holde styr på det :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Krakens gap" av Sigbjørn Mostue
 • "Nissedreperen" av Sigbjørn Mostue
 • "Mørkeboka" av Sigbjørn Mostue
 • "Den siste magiker II - Belz & Ebub" av Sigbjørn Mostue
 • "Den siste magiker I" av Sigbjørn Mostue
 • "Dragene våkner" av Iselin B. Alvestad
 • "Veien følger hjertet" av Iselin B. Alvestad
 • "Ond stjerne" av Anthony Horowitz
 • "Ravneporten" av Anthony Horowitz
 • "Circus" av Ruben Eliassen
 • "Skyggen - Septimus Heap" av Angie Sage
 • "Halvgudene ; Svart regn" av Mari Moen Holsve
Alle bokanbefalinger for dette verket