Fredsprisen er verdens mest ærefulle pris å få. Men hvorfor ble fredsprisen til? Og hvordan? Dette er historien om en veldig spesiell pris, og en ganske spesiell mann. Her får du både fortellingen om Alfred Nobel og prisen han stiftet. Møt mannen som både oppfant dynamitten og stiftet en fredspris. Møt kvinnen han forelsket seg i, og som gjorde ham oppmerksom på hvor viktig det er å arbeide for fred. Og møt noen av menneskene som har jobbet for å gjøre verden til et bedre sted. Nominert til Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomsbøker 2011, kategorien for beste fagbok.
Utgivelsesår 2011
ISBN13 9788202362546
EAN 9788202362546
Omtalt person Alfred Nobel
Enkel og fin. Leste på en kveld. Litt lite oppdatert på de siste åra.
Informativ og lettlest bok om fredsprisens far Alfred Nobel. Her leser vi om oppveksten, karrieren, oppfinnelsene og litt om privatlivet til Alfred Nobel. Info om testamentet og arbeidet med nobelprisene. Presentasjoner av flere av prisvinnerne og tips om hvordan barn og unge kan jobbe for fred. Boken har mange flotte illustrasjoner og fotografier. Tidslinje med oversikt over alle fredsprisvinnerne midt i boken. Anbefales fra 10 år og oppover.