Omtale fra forlaget
Kroppens tale er tydelig, men overdøves ofte av stemmer som sier at vi må, bør og skal. Kroppen må derfor rope stadig høyere for at vi skal lytte. For mange gir det seg utslag i smerter, ofte langvarige, og noen ganger er plagene mange og sammensatte. Vi kan lære oss å lytte til kroppens signaler og ta dem på alvor før plagene setter seg fast. Denne boken viser veier ut av uføret. Gjennom øvelser som bidrar til økt bevissthet om hva kroppen prøver å fortelle. Her får du metoder til å arbeide med kroppens signaler, og dermed bli i stand til å ta et bedre grep om livet. I denne tredje reviderte utgaven av boken behandler forfatterne også temaer som angst, skam, sorg og stress.
Forlag Bazar
Utgivelsesår 2011
Format Heftet
ISBN13 9788280874351
EAN 9788280874351
Språk Bokmål
Sider 188
Utgave 3
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
En veldig bra og interessant bok! Har ikke lest hele da jeg er med i dette programmet og ikke vil lese før jeg har vært igjennom det selv.
Å lese boka er en god start, men kan dessverre ikke sammenlignes med å gjøre dette sammen med en veileder...
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDen som aldri tør være plagsom, vil heller ikke skape forandring.
Du er ikke nødvendigvis en egoist når du trener på å ta dine egne valg og lytte til dine egne behov. Det er likevel en forskjell på å være en egoist og en ansvarlig egoist - hvis vi ikke kan ivareta oss selv og våre egne behov og gi oss den kjærligheten vi trenger, hvordan kan vi da gi det til andre?.
For å kunne finne balansepunktet må man ha vært ute av balanse.
Den som utfordrer seg selv, former sin egen vei.
Kanskje kunne vi ha spart både pasienter og helsevesenet for mange unødige undersøkelser ved i større grad å akseptere pasientens erfaringer med egne symptomer og egen helse som gyldig medisinsk kunnskap på lik linje med andre undersøkelser. Det er pasientens forståelse og opplevelse av tilstanden som avgjør hvorvidt en biologisk tilstand innebærer en lidelse, altså ikke den biologiske tilstanden i seg selv. Legen må i tillegg til å forstå den biologiske tilstanden også sette seg inn i pasientens forståelse av tilstanden. Hvis pasientens forståelse av tilstanden, er det legens ansvar å søke å komme frem til en felles forståelse. Pasientens erfaringer, og ikke bare diagnose, bør også kunne være utslagsgivende for medisinske og trygdemessige rettigheter.