Mytenes historie

av (forfatter) og Mona Lange (oversetter).

Cappelen 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (3 terningkast.)

Kjøp boka hos ark.no

"Menneskene har alltid vært myteskapere." Slik åpner Karen Armstrong sin konsise og tankevekkende utforskning av mytene. Hva kjennetegner dem, hvordan har de utviklet seg, og hvorfor er de fortsatt så viktige for oss? Hun tar oss fra steinalderens og jegernes myter og helt til moderne tid, der mytene har fått hard konkurranse fra vitenskapens forklaringsmodeller. Mytenes historie er menneskehetens historie. Våre fortellinger og overbevisninger, vår nysgjerrighet og våre forsøk på å forstå verden knytter oss til våre forfedre og til hverandre. Med denne innsiktsfulle innføringen i mytenes historie innleder Karen Armstrong en serie bøker der kjente samtidsforfattere fra forskjellige deler av verden gjenforteller gamle myter på sin egen måte. Karen Armstrong er en av verdens fremste religionshistorikere. Hun innleder serien med en tankevekkende innføring i mytenes historie. Hva kjennetegner dem, hvordan har de utviklet seg, og hvorfor er de fortsatt så viktige for oss? Armstrong tar oss fra steinalderens og jegernes myter og helt til moderne tid, der mytene har fått hard konkurranse fra vitenskapens forklaringsmodeller. Myteserien er en ambisiøs, internasjonal boksatsing som inkluderer forlag fra hele 30 land. En rekke verdenskjente forfattere har fått i oppdrag å velge en gammel myte og gjenfortelle den på sin egen måte. Cappelen lanserer serien med tre titler, og vil følge opp med bidrag av blant andre Donna Tartt, Jeanette Winterson, Victor Pelevin og Chinua Achebe.

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2005

ISBN13 9788202213428

EAN 9788202213428

Serie Myteserien

Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 3 0 0 0

Myterforteller oss hva vi er nødt til å gjøre hvis vi vil bli fulle og hele mennesker. Hver og en av oss må på et eller annet tidspunkt i livet være en helt. Hvert barn som tvinges ut gjennom den trange fødselskanalen, ikke så ulik de labyritiske tunnelene i Lascaux, må forlate tryggheten i livmoren og møte den svære påkjenningen det er å komme ut i en skremmende ukjent verden. Hver mor som føder og risikerer livet for barnets skyld, er også heroisk. Bare den som er villig til å ofre alt, kan være en helt; det blir ingen oppstigning i det høye uten en tidligere nedstigning til mørke, intet nytt liv uten en eller annen form for død. Hele livet kommer vi alle opp i situasjoner hvor vi står ansikt til ansikt med det ukjente, og heltemyten viser hvordan vi bør oppføre oss. Vi må alle møte den siste overgangsriten, som er døden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lister som inneholder dette verket

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

• "Hvordan språkene ble til" av Tore Janson
  • "Reisefører for Norge det herrens år 1315 - Oslo, Bjørgvin, Nidaros, Stavanger, Tunsberg, Hamar og Hålogaland" av Karl Gervin
  • "Korstogene" av Kurt Villads Jensen
  • "Oppdagelsen av Babylon" av Rannfrid Thelle
  • "Germanerne - mytene, historien, språket" av Tore Janson
  • "Mytene som skapte Norge - myter og makt fra vikingtid til middelalder" av Gro Steinsland
  • "Legender fra hele verden" av Richard Cavendish
  • "Jo visst kan du gresk og latin!" av Vibeke Roggen
  • "Eventyr" av Jacob Grimm
  • "Lyrikkhåndboken - 101 dikt og tolkninger" av Jørgen Magnus Sejersted
  • "Farvel Norge - utvandringen til Amerika 1825-1975" av Sverre Mørkhagen
  • "Jeg elsket Tiberius" av Elisabeth Dored
Alle bokanbefalinger for dette verket