Omtale fra forlaget
"Menneskene har alltid vært myteskapere." Slik åpner Karen Armstrong sin konsise og tankevekkende utforskning av mytene. Hva kjennetegner dem, hvordan har de utviklet seg, og hvorfor er de fortsatt så viktige for oss? Hun tar oss fra steinalderens og jegernes myter og helt til moderne tid, der mytene har fått hard konkurranse fra vitenskapens forklaringsmodeller. Mytenes historie er menneskehetens historie. Våre fortellinger og overbevisninger, vår nysgjerrighet og våre forsøk på å forstå verden knytter oss til våre forfedre og til hverandre. Med denne innsiktsfulle innføringen i mytenes historie innleder Karen Armstrong en serie bøker der kjente samtidsforfattere fra forskjellige deler av verden gjenforteller gamle myter på sin egen måte. Karen Armstrong er en av verdens fremste religionshistorikere. Hun innleder serien med en tankevekkende innføring i mytenes historie. Hva kjennetegner dem, hvordan har de utviklet seg, og hvorfor er de fortsatt så viktige for oss? Armstrong tar oss fra steinalderens og jegernes myter og helt til moderne tid, der mytene har fått hard konkurranse fra vitenskapens forklaringsmodeller. Myteserien er en ambisiøs, internasjonal boksatsing som inkluderer forlag fra hele 30 land. En rekke verdenskjente forfattere har fått i oppdrag å velge en gammel myte og gjenfortelle den på sin egen måte. Cappelen lanserer serien med tre titler, og vil følge opp med bidrag av blant andre Donna Tartt, Jeanette Winterson, Victor Pelevin og Chinua Achebe.
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 2005
Format Innbundet
ISBN13 9788202213428
EAN 9788202213428
Serie Myteserien
Språk Bokmål
Sider 152
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Myterforteller oss hva vi er nødt til å gjøre hvis vi vil bli fulle og hele mennesker. Hver og en av oss må på et eller annet tidspunkt i livet være en helt. Hvert barn som tvinges ut gjennom den trange fødselskanalen, ikke så ulik de labyritiske tunnelene i Lascaux, må forlate tryggheten i livmoren og møte den svære påkjenningen det er å komme ut i en skremmende ukjent verden. Hver mor som føder og risikerer livet for barnets skyld, er også heroisk. Bare den som er villig til å ofre alt, kan være en helt; det blir ingen oppstigning i det høye uten en tidligere nedstigning til mørke, intet nytt liv uten en eller annen form for død. Hele livet kommer vi alle opp i situasjoner hvor vi står ansikt til ansikt med det ukjente, og heltemyten viser hvordan vi bør oppføre oss. Vi må alle møte den siste overgangsriten, som er døden.