Morgon i det nedbrende huset er den tredje diktsamlinga utgjeven på norsk nokon gong, av den ruvande forfattarstorleiken Margaret Atwood. Samlinga ble originalt utgjeven i 1995. I nynorsk språkdrakt 25 år seinare, kling desse fyndige og munnrappe dikta like friskt. Med sitt nøkterne, men mektige språk, grip dikta inn i store spørsmål om aldring og minnearbeid, om korleis verden først opnar seg og så lukker seg for eit menneske. Med ubalansen i økosystemet som eit vaklande, underliggande fundament. Margaret Atwood (f. 1939) er ein internasjonalt anerkjent forfattar frå Canada. Ho er mest kjent som romanforfattar, sjølv om ho starta som poet. Morgon i det nedbrende huset er hennar tiande ordinære diktsamling, litt avhengig av korleis ein reknar. Anne Karin Torheim (f. 1953) er forfattar og poet busett i Stavanger.
Forlag Fanfare
Utgivelsesår 2020
I diktsamlingen "Morgon i det nedbrende huset" av Margaret Atwood minnes hun barndommen, faren og ikke minst sorgen etter å ha mistet ham. Hun betrakter også sin egen alderdom i denne diktsamlingen som kom ut i 1995 og først nå har kommet i norsk språkdrakt. Atwood skriver nøkternt og usentimentalt om de store spørsmål i livet.
Du kan lese hele omtalen min her.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket7 bokelskere følger dette verket.