Unge Jack Hansen har ikke helt funnet sin plass i livet. Han har ingen drømmejobb, han har en nabo han syns er plagsom og en kjæreste han kanskje like gjerne kan gjøre det slutt med. Derfor passer det bra å dra på den store Afrika-reisen. I Kenya opplever Jack en overveldende fascinasjon for det han innbiller seg er det unikt afrikanske. Samtidig føler han avsky for kvinnelige omskjæringsprosedyrer, og han kidnapper en ung Masai-jente, Mbambi, for å redde henne fra å bli omskåret. Jack ber den gamle misjonæren Gunnhild Snow om hjelp. Men for Gunnhild blir det viktigst å finne ut hvem hun nå står til ansvar for: Mbambi, som kanskje kan unnslippe, Jack, som trenger hennes støtte, eller Mbambis slektning, legen Winnie. Og imens fortsetter Jacks og Mbambis flukt gjennom Kenya. " 'Misjonærene' er en ny, overbevisende byggesten i et spennende forfatterskap." Terje Stemland, Aftenposten "Seyfarth Gulbrandsen skriver skarpt og egenartet. Boken er politisk, men aldri dogmatisk, og forfatterens brede innsikt kombineres med minst like mye humor. (...) Den er aldri forutsigbar, og fortsetter å vokse, lenge etter at den er ferdiglest." Annette Orre, Dagsavisen "Misjonerende blir 'Misjonærene' aldri. Til det er den altfor klok og nyansert. Her finnes ikke et snev av svart-hvite heltebilder. Det gjør det til en tekst en kan få innsikt av." Ane Farsethås, Dagens Næringsliv
Utgivelsesår 2011
ISBN13 9788203350481
EAN 9788203350481
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket27 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket"Bindestreksnordmenn". Forfattere med tilhørighet til flere land enn Norge. Enten de er født i et annet land eller norskfødte med én eller begge foreldre fra annet land enn Norge. Adopterte er dermed med på lista. Det er en stor variasjon som vises her - heldigvis.
Obs - lista er under arbeid, så kom gjerne med tips :-)