Omtale fra forlaget
Endelig kommer biografien om Egil «Drillo» Olsens enestående spiller- og trenerkarriere, om oppveksten i et radikalt arbeiderklassemiljø i Fredrikstad og om hvordan han med sine uendelige dribleraid skulle bli en av de mest markante spillerne i sin generasjon. Etter spillerkarrieren ble han fotballforskeren og fagmannen som trente lag i lavere divisjoner, før han litt tilfeldig overtok det norske landslaget som vikartrener i 1990. Han overtok et av de dårligste landslagene i Europa og førte det til to VM-sluttspill og en andreplass på FIFA-rankingen. Han vant kamper mot de beste lagene i verden, men måtte likevel stadig ta omkamper om egen fotballfilosofi. Dette er en bok om Egils kamper. På og utenfor banen. Fortellingen om Egil «Drillo» Olsen er også en historie om Norge, om utviklingen fra Samholds-Norge til Olje-Norge, fra amatørfotball til storkapitalisme. Det er et portrett av en mann som har forandret seg mindre enn omgivelsene. En mann som alltid har hatt pælene godt plantet i jorda, mer bekymret for markedsliberalismens frammarsj i Europa enn Rune Bratseths skadde kne. «Glitrende om Drillo.» Endre Ruset, Dagbladet «… skrevet i god Drillo-ånd: Rett frem og til saken.» Sindre Hovdenakk, VG «… en solid biografi om et paradoksalt menneske med unik bakkekontakt.» Tom Egil Hverven, Klassekampen
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2021
Format Heftet
ISBN13 9788205553996
EAN 9788205553996
Serie Gyldendal pocket
Omtalt person Egil Olsen
Språk Bokmål
Sider 463
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketPå vei til togstasjonen med sakene sine, for å reise til Oslo og kanskje debutere med flagget på brystet, møtte Egil faren sin. Faren spurte hva han skulle. Egil forklarte at han skulle til Oslo å spille landskamp: ‘Jaså, er du med der også’, spurte Morten Olsen likegyldig.
Har du refset dem, spurte Dagbladets Morten Pedersen. Ja, jeg har banket dem opp, begge to, svarte Egil.
Denne boka er kommet til på initiativ fra Gyldendal forlag, ved daværende sjef for sakprosa Cathrine Sandnes. [...] Ingen av oss kom heller til orde så lenge Cathrine Sandnes var til stede
I mål sto Helge Ottar ‘Bonden’ Sørlie, som kom til Vålerenggata 39 som åtteåring fra Grue i Solør. Han snakket hedmarksdialekt de første ukene, og med derfor hetende ‘Bonden’ resten av livet.
Mens Egil alltid lå lavt i garderoben når det gjaldt å snakke om studielivet, kunne unge Eggen dosere om Ibsen like selvsagt i garderoben på Valle som på et seminarrom på Blindern.
19 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket