Min ulydige mor

en roman

av (forfatter).

Panta 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.38 (13 terningkast.)

42 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Et gnistrende psykologisk familiedrama. En bok om livet, om illusjoner og misforståelser.
Helen er et vidunderbarn som vokser opp på Nordberg i Oslo. Hun spiller a-mollkonserten i en alder av tolv, er flink på skolen og løftes frem av familien. Som liten jente får Helen vite at moren angrer på livet sitt, at hun ikke gjorde noe med evnene sine. Helen bestemmer seg for at hun skal gjøre alt riktig. Men det viser seg å være vanskeligere enn hun hadde trodd. Helen får prestasjonsangst og bryter ut, går sine egne veier. Hun er trassig, sterk og svak, egenrådig og kreativ. Vi følger henne til Paris, Aten og New York, til de greske øyer og til havet. Vi følger henne gjennom et utsvevende bohemliv, som karrierekvinne og arbeidsledig, ektefelle og mor, gjennom gledesrus og bunnløs fortvilelse.

Min ulydige mor er en rik og dypt innsiktsfull roman om liv og død, om valg, samfunn og familieliv. En gripende roman om drivkreftene bak de livsvalg en kvinne tar, og prisen hun betaler for å leve på utsiden.

Bokdetaljer

Forlag Panta

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788279009139

EAN 9788279009139

Språk Bokmål

Sider 541

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 5 5 2 0 0

Bokomtaler

Relativt sterk debutant-roman dette. Sterk fordi det er en stram komponert og velskrevet bok på over 500 sider. Slett ikke verst av en norsk debutant! Romanen handler om tapte forventninger, forventninger til karriere og liv, livsløp som ikke blir som det man håpet. Interesserte kan Google og lese mer om bokas handling og tematikk på diverse bokblogger, selv vil jeg bare si at boka er lettlest. Språket er godt og det er fint driv over handlingen. Sidene fyker unna. Etter halvkjørt løp er du antagelig catched og fullfører lesningen til siste side. Jeg gir boka en sterk firer på terningen. Eller, i beste fall, 5 minus. Enkelte av karakterene, skikkelsene, i romanen er litt sjablonaktige, men øvrig persongalleri holder absolutt mål. Jeg fikk også en følelse av...gammelmodighet når jeg leste, Min ulydige mor. Om det skyldes språket, stemningen, miljøet eller noe annet... hehe, jeg er usikker. Men noe udefinert gammeldags preger stilen, stemningen, men ikke storyen som sådan. Kan det skyldes at forfatterinnen er opp i åra? Godt over middagshøyden? Vel, jeg bør vel her også legge til at denne romanen i utgangspunktet ikke var noe førstevalg. Jeg startet å lese den litt av plikt pgra... eksterne forventninger. Men, bevares! Hadde romanen vært helt håpløs, dølle greier, ville jeg gitt opp etter 50-100 sider. Det gjorde jeg ikke. Jeg fullførte med leselyst og engasjement. Min ulydige mor er absolutt leseverdig selv om den hos meg ikke når helt til topps. Kjør på og vel bekomme:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Slutter meg helt til omtalen over. En absolutt lesverdig bok - kjedet meg ikke ett sekund. Underholdende, men manglet noe jeg ikke helt kan sette fingeren på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Det vi ikke sier - en roman" av Therese Lund Stathatos
 • "Hver natt dør jeg - roman" av Helle Haugsgjerd
 • "Det var vi" av Golnaz Hashemzadeh Bonde
 • "Lacuna - roman" av Kristin Friis
 • "Femte akt - roman" av Hilde Sophie Plau
 • "Delte opplevelser - roman" av Mari Ulset
 • "Jeg lyver når jeg må - noveller" av Line Baugstø
 • "Geiger" av Gustaf Skördeman
 • "Se en siste gang på alt vakkert - noveller" av Kristin Vego
 • "Hemmeligheter" av Domenico Starnone
 • "Silber - drømmenes tredje bok" av Kerstin Gier
 • "Her er vi" av Graham Swift
Alle bokanbefalinger for dette verket