Middagshøyde

dagbok 1998-2000

av (forfatter).

Cappelen 2000 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Pollestad gir leseren et humoristisk innblikk i livet i prestegården, reiser i inn- og utland, mennesker han møter og politikk og kultur.

Omtale fra forlaget

"2. september . Sørlandsbanen . Vi måtte fraktes i buss fra Drammen til Hokksund på grunn av "arbeider på linjen". Dermed er vi noen minutter forsinket. En gammel dame hisser seg opp og skjeller ut konduktøren, som er urokkelig i sin vennlighet. Hva har vel en hvithåret dame å bestille som ikke kan utsettes tyve minutter? Jeg har sluttet å la slikt få betydning i mitt liv. Alt har sin tid, og til graven kommer vi alle.Men så inntreffer det mellom Hokksund og Kongsberg et av disse uforklarlige øyeblikk av tilsynelatende grunnløs glede. Kanskje er det landskapet, epletrærne som luter mot jorden med grenene tunge av frukt, den røde glansen fra rognebærtrærne, de modne åkrene, høstens rikdom og overflod badet i sol. Det er en følelse fra barndommen som hjemsøker den middelaldrende mannen, fyller ham med ordløs takksigelse, og gjør ham forelsket i løse luften."

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788202201388

EAN 9788202201388

Serie Dagbøker (3)

Språk Bokmål

Sider 256

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Hvorfor er så mange prekener livløse? Hvorfor føler så mange at prestens ord ikke angår dem? Jeg tror svaret kan være dramatisk enkelt: De angår ikke ham selv heller. (...) Hans ord finner ingen adressat.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det motsatte av begeistring er surmuling. Den er som sand i alle maskinerier,som et sint og ondsinnet virus i samfunnslegemet. Den sørger for at alt som kan gå galt,går galt,enten det er på flyplassene,i helsevesenet eller i ekteskapet. Selv sølibatet krever en porsjon daglig begeistring for å være utholdelig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er ømfintlig for vennlighet. Den kan sette bom for de mest bedrøvelige tankebaner,og bringe meg tilbake til sannere og mer virkelighetsnære synsvinkler.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sannhetens fødsel er oftest trang, og ikke sjelden har den tvilen som jordmor.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

De har ikke vært til gudstjeneste hos den norske presten. For de fleste av dem er det like sært å gå i kirken som det er selvfølgelig å være medlem av den (...) Hva kommer dette av?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

10 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket