Matregler

håndbok for deg som spiser

av (forfatter), Sabrina Bowers (illustratør) og Eirik Wixøe Svela (oversetter).

Flux 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.57 (7 terningkast.)

12 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Aldri har vi fått flere råd fra eksperter om hva vi bør spise.
Hva kan vi stole på? Michael Pollan koker det ned til syv ord:
Spis mat. Ikke for mye. Mest grønt.
På denne bakgrunnen gir boken 64 korte og lettfattelige råd
for sunn spising. Rådene er kokt sammen fra vitenskap,
sunn fornuft og bestemødre over hele verden. Resultatet er
lettlest, morsomt og opplysende.
Følger du forfatterens råd kan du både hygge deg med
maten og legge flere smakfulle år til ditt liv.
Michael Pollan er journalist og professor i journalistikk ved
University of California at Berkeley. Han har skrevet flere
bøker om mat og kosthold. Hans innsiktsfulle artikler er
lenge blitt publisert i The New York Times Magazine.
Forord av Yngve Ekern, matkommentator og journalist i Aftenposten.

Bokdetaljer

Forlag Flux

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788292773604

EAN 9788292773604

Språk Bokmål

Sider 167

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 2 4 0 0 0

Bokomtaler

Denne lille boka er nærmest en oppsummering av innholdet i de fleste bøker om kosthold og ernæring. Superenkelt fremstilt, til og med morsomt. Ved første gangs gjennomlesing (går fort - bare ca 150 små sider), synes jeg den var litt tøysete og overforenklet. Jeg synes Yngve Ekerns forord var best. Men etter andre gangs lesing og litt mer lesing fram og tilbake, endret jeg oppfatning. Den består av 64 matregler, enkelt utformet og enkelt forklart. Hvis man ønsker seg mer utdyping, kan man gå til en av de tusenvis av bøker om emnet. Men egentlig holder det med disse reglene. De er faktisk geniale i all sin enkelthet. Følger man disse (noe som ikke er så enkelt som en skulle tro) får man et sunt, (og sikkert dyrt!) kosthold. Og man må bruke masse tid på å skaffe og tilberede maten. Noen av reglene er morsomt formulert , feks nr 21: Det er ikke mat når det heter det samme på alle språk (Tenk på Big Mac, cheez doodles eller pringles), og nr 57: Fyll ikke eget drivstoff på samme sted som bilen. Og nr 2: Ikke spis noe bestemoren din ikke ville gjenkjent som mat.
Ellers er de fleste reglene nokså greie, og enkelte er selvfølgeligheter, og hvertfall én er jeg helt uenig i , nemlig nr 61:-etterlat noe på tallerknen. Det er jo å oppfordre til å kaste mat, og det er dumt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Jeg lever et liv som ligner deres - en levnetsbeskrivelse" av Jan Grue
  • "Mamma er trygda" av Mímir Kristjánsson
  • "Yt etter evne, få etter behov - roman" av Olaug Nilssen
  • "Noe tapt og noe vunnet" av Tara Westover
  • "Den underjordiske jernbanen" av Colson Whitehead
  • "Sjarmen med tarmen - om et av kroppens mest undervurderte organer" av Giulia Enders
  • "Havboka, eller Kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav gjennom fire årstider" av Morten Andreas Strøksnes
  • "Farvel til Eddy Bellegueule" av Édouard Louis
  • "Historien om fru Berg - noveller" av Ingvild H. Rishøi
  • "Så mye hadde jeg - roman" av Trude Marstein
  • "Å vanne blomster om kvelden" av Valérie Perrin
  • "Dei sju dørene - roman" av Agnes Ravatn
Alle bokanbefalinger for dette verket