Året er 1944, og det er krig i Norge. Magnus på snart 14 år, bor på en gård i Finnmark sammen med familien sin. De prøver å leve så normalt som mulig selv om tyskerne gjør livet vanskelig for dem. En dag treffer de Same-Nils og en russer som har rømt fra tysk fangenskap. Samme kveld får Magnus hundre kroner av en tysk offiser for et spann multer. Men faren til Magnus liker det ikke og brenner pengene i ovnen. Russerne kommer innover grensen fra øst, og driver de tyske nazistene stadig lenger tilbake.
En nabo blir tatt av tyskerne, og faren til Magnus må flykte i sikkerhet opp i fjellet. Da tyskerne brenner gården og dreper husdyra, må Magnus og familien flykte. Dette er en varm og spennende historie bygget på virkeligheten. Om den kloke og forsiktige unggutten Magnus, om familien hans og om alt hva krigen gjør med dem - på godt og vondt.
Utgivelsesår 2010
ISBN13 9788202317317
EAN 9788202317317
Serie Hørespill fra lørdagsbarnetimen
Omtalt tid 1939-1945
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket6 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketBarne- og ungdomsbøker som tar for seg hverdagslivet i Norge under andre verdenskrig.