Sicilia, år 304 e. Kr:
En ung kvinne, Lucia, blir voldtatt og henrettet.
Men hvor blir Sankta Lucias jordiske levninger av?
Lucias siste reise er en kulturhistorisk eventyrfortelling, en episk tidsreise, en overraskende roadtrip gjennom 1700 år av europeisk historie.
Forlag Strawberry Publishing
Utgivelsesår 2021
Genre Historisk litteratur Spenning
Omtalt sted Europa
Omtalt person Lucia
Sentralt i historien er den verdenskjente Santa Lucia fra Sicilia. I år 304 e. Kr. blir hun henrettet for sin tro. Forfatteren fører leseren gjennom Europa og 2000 år med historie. På veien møter vi mange mennesker som har hatt kontakt med Lucias kiste, og den har virkelig vært på en rundtur av de sjeldne.
Interessant, lærerik og spennende historie.
Godt skrevet, og leseren får også innblikk i Larssens leting etter helgenens reise etter døden.
Jeg hadde sett for meg en mer sammenhengende fremstilling og noe mer vitenskapelig fremstilling av St. Lucie. Lesingen gikk imidlertid bedre da jeg gikk fra å tenke på boken som en roamen og mer som en samling fortellinger med Lucia som en slags rød tråd. Dessuten fant jeg bokens fortellinger veldig variable.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketEn krise er som en bikkje, sa alltid gamle sir Worsley, den logrer helt til den sitter i leggen din.