Løglege skruvar og anna folk: Inneheld ei samling sorgmuntre forteljingar om taparar og avvikarer, barn og gamle. På tvert: Boka er ein moderne roman om Daniels kamp for å kome seg fram i bygda.
Utgivelsesår 2007
ISBN13 9788203192821
EAN 9788203192821
Serie Aschehoug klassiker
Genre Klassisk litteratur
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketNå - var han Danel ute og kjørde?
Ja, det forstod seg.
Skulle vel ikkje på forretning i dag? Presten såg smilande på han.
Var det likt seg. - Jau, forresten, det var nok ikkje trygt. Sundags føremiddagen var den aller glupaste tida til slikt. - Og presten? Ja, han skulle vel til kyrkja, han.
Jaha; han skulle då det, i dag. - Kvar sin lyst, ser Di...
- Å kvar si næring... sa Danel.
Dei smilte, og løfte på huvene og fór.
"Ikkj' fer de'," sa ho, "når'n ikkj' e' frælst, så kjæm 'n på samma romme', einten hainn e' liti vær' heill' ber'."
Kun en time igjen av tre-dagers-salget; likevel fikk jeg sikret meg åtte bøker.
Brorparten er "klassikere" - jeg krysser fingrene for at jeg faktisk får lest alle, så jeg vet hva det er snakk om når jeg støter på henvisninger til disse verkene og/eller forfatterne...