Utgivelsesår 2013
ISBN13 9788205466319
EAN 9788205466319
Genre Klassisk litteratur
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketHan satt og kjente i tankene hvordan det er å drive en hesjestaur ner i marka. Løfte den, sikte, drive den ner med et jupp; bende hullet ut, men ikke for meget, løfte stauren på nytt, sikte peise den loddrett ner i mulden. En staur skal stå så den ikke lar seg rugge. Det er en kunst.
Det er toppen, tenkte mannen. Katten kan ikke telle. Her gjennomgår jeg og min kone alle helvedes kvaler nede i kjelleren, mens hun som mor er, har ikke så meget som merket at fire unger er borte.
Er da, tenkte han i stor undring, evnen til sorg proporsjonal med dyktighet i regning?
Bibelen er den svarteste bok i verden. Men, som ved et tilfelle, har noen funnet på å utstyre den med kanter av gull
Se alle bokelskere som følger dette verketDet leses for lite noveller, romanen settes alltid først, men her har du 10 knallgode novellesamlinger som bør få deg til å like det gode gamle korte formatet også. Listen består av 9 norske og 1 amerikansk forfatter. Jeg kunne sikkert ha funnet en 10. norsk forfatter også, noe av Per Petterson kanskje, eller Øystein Lønn, men grunnen til at Richard Ford er med på listen, er fordi den er så vannvittig god at den bare må med. Listen er ellers vilkårlig satt opp. Kos dere.