Humoristisk fra Marianne Fastvold om kvinnen og mannen - og om sjalusi, pepperkaker og indre demoner
Ingrid Nord prøver å rekke alt, lage planer og lister for desember, hun er en kvinne før jul i full fart, men glemmer å regne med engler og demoner. Hun er sjalu. Mannen hennes, Balder, kommer fra turné med syngedamen Olivia, og Ingrid har fått beskjed i en drøm om at han er utro.
«Jeg har gjort forferdelige ting mens du var vekk, smiler jeg. Smilet mitt føles demonisk. Jeg klarer ikke å la være. Jeg tar opp brekkjernet og vifter opp i taket med det.»
En indre vulkan bygger seg opp i Ingrid mens hun setter pepperkakedeig, skriver i sin smaragdgrønne notatbok og engasjerer en snekker. Balder reiser alene til Syden en uke, og Ingrid tror hun endelig har kontroll.
Utgivelsesår 2012
ISBN13 9788205427648
EAN 9788205427648
Serie Gyldendal pocket
Jeg har egentlig ikke anlegg for sjalusi. Kvinner rundt meg er sjalu. For eksempel er min egen mor Greta evig sjalu på meg. Hun har aldri godtatt at jeg er yngre enn henne. Med fryd påstår hun at jeg snart vil gå forbi henne, nå som jeg nærmer meg femti. Jeg har i grunnen alltid følt meg eldre enn henne. Nå begynner jeg snart å se sånn ut også.
En krydret,søtlig parfyme slår imot meg i entrèen. Døren står ulåst på grunn av snekkeren og fordi vi ofte ikke låser. Hvem som helst kan bare gå inn. denne bagasjen har jeg aldri sett før. Noen bruker vår entrè til oppbevaring av sine kofferter. Eller så har noen begynt å flytte inn.
Her er jeg, som konkurrerer med verdens damer om Balder Det minste jeg burde hatt, nå som jeg nærmer meg femti, var et nytt designbaderom og ny, lekker badekåpe som ville gjort meg mindre realistisk.