Vet du hvilket dyr som har den største knokkelen i verden? Eller den minste? Eller den mest piggete?
Det kommer du til å vite så snart du har møtt de ti utrolige dyrene i denne boken. Studer skjelettene deres, og les ledetrådene, for å gjette hvilket dyr som eier hvilken spesielle knokkel.
Forlag Victoria
Utgivelsesår 2018
Knokkelrekorder! Knokler er gøy og rekorder er gøy, kombinasjonen er uslåelig. Først kommer et oppslag med Gjett hvem som har... største knokkelen? Minste knokkelen? med noen hint og bilde av skjelettet. Så kommer et fargeoppslag med tegning av dyret og flere fakta. Kjempefint! Her er en nøye med detaljene, det er ikke hvilken som helst flaggermus som har de tynneste knoklene, det er Humleflatnesa. Både knokkel- og andre fakta sammenliknes hele tida med menneskeleseren, som "kjenner du de harde knottene på ryggen din? De er knokler..". Supert for å engasjere unga. Stort pluss for godt og gjennomarbeida språk! Og det er til og med bittelitt om vitenskapelig metode i etterordet.