Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka gir ei alfabetisk oversikt over krydder, urter, kryddersauser og smakstilsetninger fra heile verden. Den beskriver smak og anvendelse, gir en botanisk karakteristikk av hver enkelt krydderplante, oppgir plantenavn på flere språk og inneholder historiske anekdoter. Har ordliste på engelsk og latin, samt ei flerspråklig ordliste med lokale navn.
Omtale fra forlaget
Endelig er den her - en komplett alfabetisk oversikt over krydder, urter, kryddersauser og andre smakstilsetninger fra hele verden, fra eksotisk korarima til dagligdags svart pepper. Krydderleksikon vil ha en naturlig plass på alles kjøkken enten du er profesjonell kokk eller glad amatør. Foruten gastronomisk relevant informasjon som beskrivelse av smak og anvendelse, gir artiklene en enkel botanisk karakteristikk av de forskjellige urtene og krydderplantene. Artiklene innholder også plantenavn på en rekke språk samt historiske anekdoter. Blandingskrydder og kryddersauser er beskrevet med innhold, opprinnelsesland og anvendelsesområder. Oppslagsverket har register på latin og flerspråklig ordliste med lokale navn, noe som gjør det lettere å utforske eksotiske kjøkken og matkulturer. Krydderleksikon er på ca. 500 sider og gjennomillustrert med detaljrike fargefoto.
Forlag Vega forlag
Utgivelsesår 2011
Format Innbundet
ISBN13 9788282111928
EAN 9788282111928
Språk Bokmål
Sider 520
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!