Hvorfor er vi så redde for kritikk? Kritikk er noen ganger nødvendig og korreksjoner kan være nyttige. Men ofte vekker kritiske ord angst og ubehagKritiske ord utløser vår psykologiske brannalarm. Vi er redde for kritikk fordi vi opplever det som en avvisning og dermed som en trussel mot vårt grunnleggende behov for aksept. Men når aksept er på plass, da er det mulig å dra nytte av kritikk. Da kan vi snu kritikken til å bli en hjelpende korreksjon. I denne boken lærer vi hva som må til for at kritikk og korreksjoner kan fungere som tydeliggjøring av oss selv og som hjelp til læring og utvikling.Guro Øiestad er psykolog og foredragsholder. Hun har hatt suksess med sin forrige bok, Feedback.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2006
ISBN13 9788205351912
EAN 9788205351912
Jeg liker Guro Øiestad veldig godt, har også lest Feedback fra henne. Hun evner å "jorde" fenomener og forklare de temmelig rett frem slik at de blir forståelig. Minner meg veldig om Ihlen & Ihlen i skrivestilen. Det er dog en ting i boken jeg savner når det snakk om kritikk og det er kritikken som oppstår når folk deflekterer kritikk - de greier ikke å snakke bort fakta, men nekter å ta ansvar og derved "snur" de kritikken.