Krigens penn

ein biografi om Lise Lindbæk

av (forfatter).

Gyldendal 2003 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.33 (6 terningkast.)

33 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Lise Lindbæk var eit menneske som brann sitt lys med dobbel flamme. Ho var Norges første . og største . kvinnelege krigskorrespondent. På 1920-talet drog ho til Italia, der ho snart blei kjent med fascismen. Under den spanske borgerkrigen rapporterte ho direkte frå frontlinja, og var ein nyttig venn for Nordahl Grieg og Ernest Hemingway. Lise Lindbæk var ei av samtidas kanskje mest kjende norske kvinner. Ho var ei uvanleg kvinne for si tid, snakka sju språk og levde eit intenst og sterkt liv, fylt av dramatikk, triumf og tragedie. Sigrun Slapgard teiknar i Krigens penn eit personleg og nært portrett av journalisten og mennesket Lise Lindbæk.Nominert til Brageprisen 2002 Tildelt Melsomprisen 2003 Terningkast 6. VG«. en særdeles rik biografi.»Sven Egil Omdahl, Stavanger Aftenblad«Varm, grundig og velskrevet .»Johan O. Jensen, Adresseavisen«En spennende biografi som har fortellingens framdrift fram til siste, tragiske slutt.»Arve Solstad, Dagbladet

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2003

Format Heftet

ISBN13 9788205315976

EAN 9788205315976

Serie Gyldendal pocket

Omtalt person Lise Lindbæk

Språk Nynorsk

Sider 271

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Melsomprisen 2003

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 2 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Det er blitt skrevet en del bøker om den spanske borgerkrigen og diktaturet som fulgte. Å lese historiebøker kan blir for faktaorientert - og hva var egentlig fakta i en slik situasjon? Gjennom skjønnlitteraturen kan man lære mye om hendelsene gjennom oppdiktete personer. Her er en rangert liste over bøker jeg har lest om temaet. Flere tips mottas med takk :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sommeren 2017 gjennomførte NRK P2 radioserien Faktasjekken - jakten på Norges beste sakprosa, i samarbeid med Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFF). De ville undersøke hvilke sakprosabøker som har formet Norge og nordmenn etter 2. verdenskrig. Utvalgte eksperter i 10 ulike panel i 10 kategorier satte opp til sammen 250 bøker, og disse ble stemt over blant NFFs 5500 medlemmer.

Virkeligheten er fantastisk - les sakprosa!


Godt sagt! (3) Varsle Svar