Krigen var min families historie er en beretning om fedre og sønner, om opprør mot autoriteter, om en families åpne og skjulte fortellinger, om brudd og forsoning – og om å ta endelig avskjed. Som enhver Ole Robert Sunde-roman er det også en bok som byr på et vell av assosiasjoner og tankesprang, på intense detaljgranskinger og store idémessige sveip, på dypt alvor så vel som løsslupne overdrivelser. Det er en bok som overskrider den konvensjonelle romanens rammer med stor dikterisk kraft og besluttsomhet. «En ordenes festforestilling, der form og språk driver historien frem i spor leseren knapt visste fantes. Eller overraskes over å kjenne igjen.» Leif Ekle, NRK/P2 «Sikrere, sterkere og mer sanselig svimlende enn noensinne fra Sunde.» Trygve Riiser Gundersen, Dagbladet «Den beste boka jeg har lest i år.» Frode Johansen Riopelle, Klassekampen
Utgivelsesår 2013
ISBN13 9788205457942
EAN 9788205457942
Serie Gyldendal pocket
Se alle bokelskere som følger dette verketOnsdag den 30. oktober vet vi hvem som får Nordisk råds litteraturpris 2013. Her er noen av de nominerte