KleenDeal

roman

av (forfatter).

Baskerville 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (4 terningkast.)

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

For å holde hodet over vann økonomisk, pønsker fruktgrossisten Kåre Iversen og Kokken Tor ut en plan med falske økologiske matvarer. Det tar ikke lang tid før de har flere etter seg, deriblant landbruks- og matministeren. De er nødt til å flykte, og etter hvert kommer de opp med nok en forretningsidé, denne gang uten noe som har med frukt og grønt å gjøre. Boken harselerer med økologisk mat, miljøvern og media.

Omtale fra forlaget

Møt Kåre Iversen og Kokken Tor - den ene fruktgrossist og den andre kommunalt ansatt kokk - i en hverdag preget av lysskye forretninger og penger under bordet. Konkurransen i bransjen er hard, og de pønsker ut en plan som involverer falske økologiske matvarer for å holde seg flytende. Plutselig har de både politiet, pressen og selveste landbruks- og matministeren i hælene, og de tvinges ut på en flukt hvor en langt bedre forretningsidé enn frukt og grønt etter hvert åpenbarer seg. KleenDeal er en roman som harselerer med økologisk mat, miljøvern og media. Ved hjelp av høyt tempo, et frodig persongalleri, en rekke digresjoner og en dialog som spriker frydefullt i alle retninger serverer forfatteren en plotdrevet historie som til tider er forbløffende politisk ukorrekt.

Bokdetaljer

Forlag Baskerville

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788281870154

EAN 9788281870154

Språk Bokmål

Sider 268

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 2 1 0 0 0

Bokomtaler

Brudulje(r) i Bergen

KleenDeal - En røverhistorie

"Inneholder: Råtten frukt, svarte penger og slett moral"

Ser ikkje heilt bort frå at kjennskap til Bergen og bergenserar er eit pluss ved lesing av denne boka. Mi mormor var halvt bergenser, så det kan ha vore medverkande til at eg har storkosa meg med boka som er eit oppkome av det reinaste TØV! I tillegg har eg litt over middels kjennskap til meir eller mindre avdanka rockemusikarar, og er interessert i miljøvern - det hjelper også til!

Persongalleriet er fullspekka med fullmodne karikaturar, for å bruke litt av fruktterminologien i boka. På vaskeseddelen bake på boka kan vi ma lese fylgjande:

Møt Kåre Iversen og Kokken Tor - den ene fruktgrossist og den andre kommunalt ansatt kokk - i en hverdag preget av lysskye forretninger og penger under bordet. Konkurransen i bransjen er hard, og de pønsker ut en plan som involverer falske økologiske matvarer for å holde seg flytende. Plutselig har de både politiet, pressen og selveste landbruks-og matministeren i hælene, .....

Det er mulig at ein treng ein god porsjon humoristisk sans, og at ein har evna til å "høyre" ein bergenser "lese" medan ein les, for at boka skal gi ei morsom stund? Eg har iallfall mora meg kostelig over alt sludder og vås, så eg trur eg står inne for terningkast fem

Og om du skulle våge deg på, så seier eg som forfattaren: God fornøyelse!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Omtrent samtidig som Victor Hansen ble stedt til hvile i et skikkelig møkkavær langt mot nord, satt Axel Maurer på hotellrommet sitt i Sunny Beach og forsøkte etter beste evne å smøre ryggen inn med solkrem. Det hadde absolutt sine ulemper å dra på sydenferie uten reisefølge, konstaterte han.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Jern" av Torgrim Eggen
  • "Ekko av en venn - roman" av Ingvar Ambjørnsen
  • "For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges - roman" av Kyrre Andreassen
  • "De få utvalgte" av Peter Høeg
  • "Yt etter evne, få etter behov - roman" av Olaug Nilssen
  • "Skipper Worse" av Alexander L. Kielland
  • "Berge - roman" av Jan Kjærstad
  • "Maria og José" av Erlend Loe
  • "Gjestene - roman" av Agnes Ravatn
  • "Av jord er du kommet - kriminalroman" av Chris Tvedt
  • "Fvonk" av Erlend Loe
  • "Opp Oridongo - roman" av Ingvar Ambjørnsen
Alle bokanbefalinger for dette verket