Julian Assange - WikiLeaks

kampen for sannheten

av (forfatter), Sophie Radermecker (forfatter) og Pål Stokka (oversetter).

Vendetta forl. 2011 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.00 (1 terningkast.)

11 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er en uautorisert biografi om WikiLeaks grunnlegger Julian Assange. Den forteller om hans liv, om WikiLeaks, om hvordan Assange ble en kontroversiell forkjemper for ytringsfriheten og om anklagene som førte til at han ble arrestert i London i 2010.

Omtale fra forlaget

7. desember 2010: Julian Assange, australsk statsborger og internettaktivist, blir arrestert i London. Et mediesirkus uten like er i gang. Assange blir holdt i varetekt, i påvente av avgjørelsen om han skal utleveres til Sverige, hvor han er siktet for voldtekt. Hans organisasjon WikiLeaks er blitt en internasjonalt berømt og beryktet leverandør av topphemmelige dokumentlekkasjer. Fra sjokkerende avsløringer om Obama- og Bushadministrasjonen til pinlige samtaler diplomater imellom. Assanges nettverk av hackere og informanter jakter verdifull informasjon verden over. Regelmessige avsløringer av beviser på myndighetenes bevisste tåkelegging av høyt politisk spill. Julian Assange er en kontroversiell forkjemper for ytringsfrihet og fullt innsyn i de politiske prosesser. Han er fast bestemt på å fortsette sitt korstog for å avsløre sannheten, og bruker internett som sitt våpen.
Kampen for sannheten dokumenterer Assanges liv. Det er en kritisk, men likevel balansert uautorisert biografi. Forfatterne, Sophie Radermecker og Valerie Guichaoua, tilbyr avslørende og eksklusive funn gjort gjennom en dyptpløyende etterforskning av Julian Assange, WikiLeaks og deres svært kontroversielle aktiviteter. Ny spennende og avslørende informasjon fra kilder svært nær Assange, både familiemedlemmer i Australia og samarbeidspartnere, er inkludert. De alvorlige svenske anklagene mot Assange blir også undersøkt i prosessen. Internettaktivistens perspektiv på hvordan teknologi bør brukes for å temme den globale elite, og myndigheters makt og hemmelighold blir grundig gått etter i sømmene i en annerledes og interessant uautorisert biografi.

Bokdetaljer

Forlag Vendetta forl.

Utgivelsesår 2011

Format Heftet

ISBN13 9788293059356

EAN 9788293059356

Omtalt person Julian Assange

Språk Bokmål

Sider 343

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 0 1 0 0

Bokomtaler

Dette er i utgangspunktet en interessant historie om et viktig arbeid. Etter min oppfatning ødelegges boken av dårlig språk, og til tider banale beskrivelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Hvorfor har hackere alltid blitt sett på som kriminelle? Hacker-etikken er ganske tydelig: kunnskap og forbedring. Det er sant at ingen ber dem om å gjøre noe, og likevel fikler de med software som ikke tilhører dem. Ulovligheten er bare tilstede fordi systemet er gjemt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å gå imot konspirasjoner betyr å starte en krig mot hemmelighold og utrettelig svekke dårlige styresett, regjeringer eller institusjoner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hans [Assange] moralske forsvar for å bryte seg inn i datasystemer var: "Jeg gjør ingen skade, så hva er galt?" Men det er som om en tyv skulle si: "Jeg skal bare gå gjennom huset ditt, men jeg skal ikke røre noe" Det var bare ikke holdbart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det mest verdifulle denne mannen [Assange] kan tilby oss er sin tro på sannheten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Mamma er trygda" av Mímir Kristjánsson
  • "Øyne i Gaza" av Mads Gilbert
  • "Madame Terror" av Jan Guillou
  • "Vingebelastning" av Helga Flatland
  • "Garman & Worse" av Alexander L. Kielland
  • "Gul bok - roman" av Zeshan Shakar
  • "Full spredning - en legeroman" av Nina Lykke
  • "Bestialitetens historie" av Jens Bjørneboe
  • "Nei og atter nei - roman" av Nina Lykke
  • "Haiene - historien om et mannskap og et forlis" av Jens Bjørneboe
  • "Tante Ulrikkes vei - roman" av Zeshan Shakar
  • "De usynlige" av Roy Jacobsen
Alle bokanbefalinger for dette verket