Jeg rekker opp hånden for deg

når storebror har Downs syndrom

av (forfatter).

Cappelen Damm 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (3 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Stian har Downs syndrom, og her forteller søsteren fra oppveksten med en bror som skiller seg ut og har spesielle behov.

Det var tider da hun ønsket seg et helt vanlig familieliv uten en bror som tok så mye plass, men hun tilskriver også oppveksten med Stian sine mest positive egenskaper. Hun skriver vart og varmt om barndommen, men hun skildrer også ambivalens og sorg. Blant annet forteller hun om hvordan farens tragiske død påvirket familien.

I dag er Stian voksen og bor i egen bolig, og med støtte fra sine nærmeste klarer han det meste. Men da han skulle fly alene til sin mor på Tenerife, ble han stoppet i innsjekkingen og måtte reise hjem til boligen igjen. Dette tente et stort engasjement hos Trude. I notater og samtaler med filosof Henrik Syse, søskenforsker Kirsten Hofgaard Lycke, politiker Heidi Nordby Lunde og advokat Geir Lippestad, gjør hun seg noen tanker om menneskeverd og hvordan vi behandler de som er annerledes. I dag velges ni av ti fostre med Downs bort, og hun undrer på hvilket samfunn vi skaper dersom vi sorterer vekk de barna som ikke er ønsket. Skal vi ha rett til å velge våre barn?

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788202437367

EAN 9788202437367

Språk Bokmål

Sider 127

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

I et numment bryst av sorg finnes det ikke noe viktigere enn det: bekreftelsen på at livet går videre. Grunnen var borte, men vi skulle gå gjennom livet til vi fant grunn igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men hvis den impulsen,erfaringen, denne annerledesheten som Stian blir borte i samfunnet vårt, hvis alt det han på grunn av sin annerledeshet har presset frem hos andreforsvinner, så vil det forandre oss. Vi vil miste noe jeg anser som verdifullt: Aksepten og toleransen for det som ikke er helt som oss selv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Forholdet mellom Stian og meg har klare likhetstrekk med en helt vanlig søskenhistorie. Det er også så enkelt som det, en historie om et søskenliv. Og kanskje er det jeg ønsker å vise; det er ikke så annerledes. Mye av livet som leves er det samme som i en hvilken som helst familie. Det kan også sies slik: Jeg vil alminneliggjøre Stian. Og gjennom dette ufarliggjøre ham.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

[...]jeg tror at alle mennesker er skattkister, med mange skatter i seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er blitt en slags sannhet at har du Down Syndrom, er du breddfull av kjærlighet og klemmer og er alltid bare blid og glad. Men sånn er det ikke. De er mennesker, på godt og vondt. De er forskjellige, med forskjellig temperament, og med gode og dårlige dager.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er en liste over bøker jeg har lest i 2019.
Målet er å lese minst 20 bøker i år.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Englepappa - historien om Ylva og meg" av Magne Helander
  • "Mors gaver - roman" av Cecilie Enger
  • "Den ene pluss en" av Jojo Moyes
  • "Reisen hjem - roman" av Lori Lansens
  • "En mann ved navn Ove" av Fredrik Backman
  • "Et helt halvt år" av Jojo Moyes
Alle bokanbefalinger for dette verket