Blanche Major ble fraktet i kuvogn fra Ungarn til fangeleiren Auschwitz i Polen sammen med sin jødiske familie. De aller fleste forkomne passasjerene ble ført rett i gasskammeret. Blanche og søsteren var unge og sterke, og ble tatt ut til slavearbeid. De overlevde begge to, og Blanche bor i dag i Oslo. I denne boken forteller hun om sine opplevelser. Har litteraturliste.
"Blanche har med egne øyne sett grusomhetene som utspant seg i leirene, der hundretusner av mennesker regelrett ble henrettet eller gasset i hjel. Av en eneste grunn - de var ikke av den ariske rase. I denne boken deler hun noen av opplevelsene sine med oss. Men det er også ting som fortsatt er tunge å snakke om, og som hun har bevart et sted "der inne". Men underveis i våre samtaler begynner hun å sette døren litt på gløtt. Blanche er aktive Fredsreisers beskytter. Hun har også gitt navnet til Blanche Majors forsoningspris som siden 2003 hvert år har vært delt ut av Aktive Fredsreiser til fremtredende forkjempere for forsoning i Norge. Blanche har vært en stor inspirasjon for Aktive Fredsreiser i arbeidet med ikke å glemme alvorlige overgrep, men kunne tilgi og gå videre sammen."
Forlag Aktive fredsforl.
Utgivelsesår 2009