Åtte år gammel roper fortelleren i Isdronningen i sinne til moren sin at hun bare kan forsvinne - og samme iskalde kveld dør moren i en bilulykke. Nå ser hun seg selv som en isdronning, følelsesmessig avstengt og uten kraft til å strekke seg ut mot verden. Hun lever et stille liv som bibliotekar i New Jersey, preget av barndommens traume. Broren, Ned, er meteorolog og ansatt ved et college i Florida, der han forsker på mennesker som er blitt truffet av lynet. Når han inviterer søsteren til å flytte dit, blir også hun fascinert av alle lynnedslagene i området. En dag blir hun selv truffet. Hun får høre om den mystiske Lazarus Jones, som var død i førti minutter, men kom tilbake til livet, og dras inn mysteriene rundt lynnedslagene: Om hvordan trærne og landskapet visner rundt treffstedene, om de medisinske effektene og underlige nye evnene til ofrene, og om mytene om gjenoppstandelse. I denne romanen forener Hoffman på nye måter sin forståelse av magi og eventyr med kunnskap om naturen og følelsen for landskap og psykologi.
Forlag Pax
Utgivelsesår 2007
Lyst å lese …
Ei bok uten om det vanlige?
Ei underholdende bok?
som kjærlighet, død og
lynnedslag. Boka er
veldig mettende og
absolutt verdt å lese.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketBøker jeg leser i forbindelse med min jobb på et skolebibliotek