Lakunen

roman

av (forfatter) og Bente Klinge (oversetter).

Juritzen forlag 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.95 (22 terningkast.)

79 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Harrison Shepherd arbeider som kokk og sekretær i hjemmet til kunstnerekteparet Diego Rivera og Frida Kahlo. Han er også en ivrig observatør som skriver ned sine opplevelser i dagbøkene. Når bolsjeviklederen Trotskij ankommer familien, forandres Shepherds liv for alltid.

Omtale fra forlaget

"Fra tid til annen leser man en bok som gjør at alt annet i livet virker ubetydelig. LAKUNEN er øm, tragisk og alltid gripende." Independent on Sunday Harrison Shepherd arbeider som kokk og sekretær i hjemmet til det berømte kunstnerekteparet Diego Rivera og Frida Kahlo. Noen ganger er han kokk, noen ganger sekretær, men først og fremst er Shepherd en ivrig observatør som nøye noterer sine opplevelser i omfangsrike dagbøker. Når bolsjeviklederen Trotskij ankommer familien, smyger revolusjonen seg inn i Shepherds bevissthet, og hans liv forandres for alltid. Fortellingen spenner fra en liten øy i Mexico i 1929, til USA under andre verdenskrig og kommunistjakten på 50-tallet, tilbake til havet utenfor Mexico City. LAKUNEN er en gripende og stor historie om tilhørighet, kjærlighet og ordenes makt til å skape og ødelegge. Barbara Kingsolver er en av de viktigste samtidsforfatterne i USA. For LAKUNEN mottok hun den anerkjente Orange Prize for skjønnlitteratur. "Kingsolvers gripende beskrivelse av livet i Mexico City fl ommer over av detaljer som vil gi deg følelsen av å være der. Tykke søte brød, sprudlende malte vegger, de nydelige, hvite føttene til en uoppnåelig kvinne." The New Yorker

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forlag

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788282050746

EAN 9788282050746

Omtalt tid 1900-1945 Etterkrigstiden

Omtalt sted USA Mexico

Omtalt person Frida Kahlo Diego Rivera Leo Trotskij

Språk Bokmål

Sider 572

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 9 4 2 0 0

Bokomtaler

Den første boken jeg leste om forfatteren. Leste den i 2012. En til tider krevende, men god og lærerik roman. Et lite innlegg på bloggen min om denne finner du her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes dette var en fin bok, men med et vanskelig tilgjengelig tema og litt langdryg måte å skrive på. Noen ganger var den kjedelig og jeg tenkte at jeg ikke orket lese videre. Men så snudde handlingen og boken ble spennende igjen. Boken er ikke jevnt bra, men samtidig så bra at en ønsker å lese mer. Alt i alt falt jeg for historien og når jeg tenker på hva jeg har lest synes jeg de spennende øyeblikkene veier mer enn nok opp for de kjedelige bitene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Herr Shepherd, du kan ikke hindre en vond tanke i å komme inn i hodet ditt. Men du trenger ikke å finne frem en stol og be den sette seg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Første del av livet er barndommen. Den andre er ditt barns barndom. Og så den tredje, alderdommen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

...drukner sine sorger...inntil de fordømte greiene lærer seg å svømme

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den blekhudede gutten stod i vann til livet og skalv, mens han tenkte at dette var de verste ordene på ethvert språk: Du kommer til å bli overrasket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som har cover som får meg iallefall til å lese baksiden av boka i butikken/biblioteket. (Blå og rød nyanser er tydeligvis nøkkelen når det gjelder meg!)


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker hvor handlingen i en og samme bok er plassert i flere tidsrammer. Utstilte bøker i biblioteklokalene februar 2016.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

I år er det 20 år siden den aller første Baileys womens prize for fiction ble kåret og dette vil jeg feire med å lese alle bøkene.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Frodig sommer" av Barbara Kingsolver
 • "Iskald glød" av M.J. McGrath
 • "Monarkenes flukt - roman" av Barbara Kingsolver
 • "Hvitløksballadene" av Yan Mo
 • "M. Kanne & Søn - 1980-2006" av Einar O. Risa
 • "Mellom dem" av Richard Ford
 • "Den fremmedes barn" av Alan Hollinghurst
 • "Taksim" av Andrzej Stasiuk
 • "En liten hvit fjær" av Jacqueline Winspear
 • "Jeg er forbudt" av Anouk Markovits
 • "Lidenskapen" av Jeanette Winterson
 • "Kattens bord" av Michael Ondaatje
Alle bokanbefalinger for dette verket