Omtale fra forlaget
I løpet av få år vil India overta posisjonen som verdens mest folkerike land, og dessuten det landet som opplever raskest økonomisk vekst. Samtidig har få land så store forskjeller - en milliard fattige og ufattelig mange milliardærer. India ligger helt i front når det gjelder medisinsk forskning og informasjonsteknologi, men hver dag dør likevel 1000 barn under fem år av diaré. De groteske gjengvoldtektene de siste årene har ført til internasjonal oppmerksomhet om kvinnens stilling, undertrykkelse og kjønnsroller i det indiske samfunn. Men India har også verdens største befolkning under 25 år, og de prioriterer lekser foran trening. For dem er Harvard og Yale viktigere enn Chelsea og Manchester United. India er fotturer i Ladakh, palmer i Kerala, te i Darjeeling, hippier i Goa og ull i Kashmir, og cricket, cricket og cricket. India er kaotisk parlamentarisme, korrupsjon og kameraderi - men også verdens største demokrati. Journalisten og forfatteren Joar Hoel Larsen har besøkt India en rekke ganger, også under et to år langt opphold som korrespondent for NRK i 2010-2011. I dette omfattende «korrespondentbrevet» på lyd deler han sjenerøst av sine kunnskaper, opplevelser og møter med indere i alle samfunnslag.
Forlag Font
Utgivelsesår 2022
Format Lydfil
ISBN13 9788202761752
EAN 9788202761752
Språk Bokmål
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Akkurat så jævlig som man kunne tenke seg. Klart det finnes lyspunkter, men massenes liv er ikke mye å idyllisere. Anbefales sterkt for alle som ønsker litt bakgrunnstoff om dette merkelig subkontinentet.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDet finnes en dobbelthet i India hva "sannheten" angår. Man er for åpenhet og innsyn, men ikke nødvendigvis opptatt av den objektive sannheten. Inderne ser ofte på verden rundt seg med nasjonale briller. Det skjer i de fleste land, men i indisk sammenheng er tunnelsyn problemet. Ingen internasjonal bagatell er for liten for den gryende supermakten dersom det inntrufne kan oppfattes som en fornærmelse. Diplomater mobiliseres, ministre kommenterer og mediene rapporterer. Det er noe angstbitersk og selvhøytidelig over behovet for å si ifra og sette på plass. Indiske myndigheter har tilsynelatende en slags glede av å ta alt i verste mening. Eller det kan være at de etter et halvt århundre og vel så det har nådd nasjonalstatenes trassalder.
19 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket