I skyggen av stråleglansen

av (forfatter).

Liv forlag 2019 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 4.88 (8 terningkast.)

20 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

I skyggen av stråleglansen er en særdeles velskrevet thriller, med mye action, interessant plot og komplekse karakterer vi aldri helt vet hvor vi har. Vi følger hovedpersonen Tommy, samt etterforskerne Eddie Samson og Bernhard Fiske fra Kripos, og historien involverer MI5, MI6, høytstående politikere, ofre, biljakter i mørkt regnvær og familiemedlemmer som ikke er de man tror. Da Tommy forsvinner, reiser de norske etterforskerne til Belfast på jakt etter ham, handlingen veksler mellom Oslo og Belfast, og vi følger den grusomme opprullingen av et pedofilt VIP-nettverk. Det er dystre hemmeligheter, ukjente fedre og mange som gir seg ut for noen andre enn de er. Alle har sin egen agenda, eller dobbel agenda, og alt toppes i en forrykende avslutning og tankevekkende epilog.

Bokdetaljer

Forlag Liv forlag

Utgivelsesår 2019

Format E-bok

ISBN13 9788283302462

EAN 9788283302462

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Oslo Irland

Språk Bokmål

Sider 587

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 4 1 1 0 0

Bokomtaler

Amalie prøver å komme i kontakt med Tommy Brenne. Hun har sensitive opplysninger om hans irske far, men må flykte fra ukjente forfølgere. Etterhvert kobles Kripos inn. Tommy bestemmer seg for å nøste opp i saken, og drar til den irske øya mot norsk politi sine advarsler. Det viser seg at irsk politi jakter på et internasjonalt VIP-nettverk som går mange år tilbake. Nettverket består av overgripere fra samfunnets øverste lag. Tommy kommer tett på dette nettverket.

Historien er bygget opp på en bra måte, med spenning fra første side. Sett av en liten uke og les denne boka, det er å anbefale.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ZJan-Erik James Knudsen "I skyggen av stråleglansen"

I Oslo flykter unge Amalie fra ukjente forfølgere. Eddie Samson og Bernhard Fiske fra kobles inn og fører dem til Tommy Brenne som Amalie har prøvd å komme i kontakt med
Samtidig har Europool startet en omfattende etterforskning mot et pedofilt VIP-nettverk kalt Oprasjon Reading. Den britisk-irske grenen jakter et VIP-nettverk med røtter helt tilbake til sekstitallet. Et nettverk som sannsynligvis består av overgripere fra samfunnets øverste lag.
Da Tommy Brenne reiser over til Irland følger etterforskeren Samson og Fiske etter for å sverge en større katastrofe. VIP nettverket er villige til å ta i bruk alle midler for å beskytte seg.
Denne thrilleren anbefaler jeg på det sterkeste selv om er et dystert tema i boka om overgrep. Her kommer dystre famillie hemmeligheter frem. Vi får kjent på pulsen hvordan står til i Irland mellom de ulike miljøene der. Denne boka anbefaler jeg på det sterkeste. Den er både velskrevet og et godt å fyldig språk i boka. Selv om er en murstein av ei bok går en nesten 600 sider med spenning. Forfatteren klarer å holde spenningen oppe til siste side Ei bok som er vond å legge fra seg. Perfekt for høst kvelder. Skal dere prøve en noe ukjent forfatter les denne. En topp thriller fra internasjonalt miljø. Ei perle av ei bok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I skyggen av stråleglansen er hittil en ukjent bok som ikke har fått mye oppmerksomhet, og det er en krim blandet med en dose thriller, som er verdt å sjekke ut.

Mystisk forfølgelse og forsvinning
Det meste av handlingen foregår både i Norge og Irland, og det er om Tommy som bor hos besteforeldrene sine, siden han mistet foreldrene sine i en stygg ulykke da han var liten. Besteforeldrene hans virker å ha sine hemmeligheter, og Tommy forsvinner. Når Eddie Samson og Bernhard Fiske fra Kripos drar til Irland for å finne ham, ser ting mørkt ut. Samtidig har en jente prøvd å komme i kontakt med Tommy. Hvem er de som følger etter henne, og hvorfor? ...

Jan-Erik James Knudsen har vært en ukjent forfatter for meg inntil nå, men han gjør et godt førsteinntrykk med boka: I skyggen av stråleglansen som er en svært mørk bok som tar opp et skremmende og dystert tema, som man ofte har sett om på nyhetene i de siste årene, nemlig om pedofile nettverk. Pedofile nettverk som består av profilerte skikkelser som gjør alt for å beskytte seg selv. Boka tar opp dette mørke og forferdelige temaet på en troverdig måte.

Til tross for at dette er en stor bok på nesten 600 sider, samt at den inneholder et mørkt og ubehagelig tema, er den veldig lettlest, og lesingen går nesten av seg selv fordi handlingen har stort sett et fint tempo, nesten hele veien. Man blir godt kjent med persongalleriet både på godt og vondt, og man blir nysgjerrig på all hemmelighetsskremmeriet. Hvem er jenta og hva vil hun? Hvor er det blitt av Tommy? Er det noe fra fortiden han bør kjenne til? Mange spørsmål oppstår underveis, og det føles ut som om alt sammen spinner sammen rundt i et eneste stort spindelvev.

For mye bakgrunnsstoff dreper litt av spenningen
I skyggen av stråleglansen er en uvanlig krim siden den tar opp et så dystert tema som det ikke skrives mye om, og det er ubehagelig å lese om. Det er viktig å ta opp mørke temaer i krimverdenen også, men synes mye av boka kunne ha vært noe forkortet, fordi det kan bli vel mye faktaopplysninger om ting som grenser til det kjedelige, spesielt enkelte bakgrunnshistorier. Da uteblir spenningen og flyten i lesingen. Det er noen partier i boka som er litt tørre av den grunn. Bortsett fra det, er dette en svært mørk krim som setter lys på et tema det snakkes lite om.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Ulykke" av Gjøran Engen
 • "Stålrosen - politikrim" av JR Henrixen
 • "Når stormen aldri løyer" av Lars Helle
 • "Spindelvevet" av Stig Ellingsen
 • "Den 13. engelen" av Sylvelin Vatle
 • "Et blått sjal av bly - roman" av Kjell Erling Bardal
 • "Rivertonvinnernes beste krimnoveller" av Chris Tvedt
 • "Slå på ring - kriminalroman" av Frode Eie Larsen
 • "Bålet - roman" av Pål Gerhard Olsen
 • "Så ble det kaldt - kriminalroman" av Frode Eie Larsen
 • "Portåpneren - roman" av Kjell Erling Bardal
 • "Tiden er en morder" av Michel Bussi
Alle bokanbefalinger for dette verket