Lisboa 1944. Byen er full av spioner og informanter, og i dette miljøet møtes Andrea Aspinall, matematiker og spion og Karl Voss, den tyske militærattachéen. Andreas karriere som spion fører henne fra det brutale fascist-regimet i Portugal til Tyskland under den kalde krigen. Her blir hun tvunget til å gjøre det avgjørende og hardeste valget.
En intens spionthriller og kjærlighetsroman som begynner i krigens sluttfase og avsluttes femti år senere, i 1991. Lisboa, sommeren 1944. Krigen er på vei inn i sin siste fase, og den portugisiske hovedstaden er full av agenter og dobbeltagenter. Andrea Aspinall er en ung og uerfaren spion i britisk tjeneste. Karl Voss er militærattaché ved Den tyske legasjon. Han motarbeider i hemmelighet Hitlers regime, etter å ha mistet sin bror ved Stalingrad. De to spionene forelsker seg, og innleder et hemmelig forhold. Men kjærlighetshistorien får en brå og voldsom slutt. Andrea får bittert erfare at hun utnyttes i et maktspill der de som står henne nærmest, ikke er til å stole på. Mer enn tyve år senere verves hun nok en gang som agent. I et isnende kaldt Øst-Berlin tvinges hun til å fatte sitt livs vanskeligste beslutning.De kritikerroste thrillerne Et lite drap i Lisboa og Den blinde mannen i Sevilla er tidligere utgitt på norsk.
Utgivelsesår 2004
ISBN13 9788205313064