Boken er basert på forfatterens opplevelser under en reise i Patagonia. Han er på leting etter et forhistorisk kjempedyr og en av sine sjøfarende forfedre. Underveis møter han mange forskjellige mennesker.
Denne boken gir reiseberetningen «ny mening», skrev anmelderen i Guardian da I Patagonia første gang utkom i 1977. Bruce Chatwin hadde lenge betraktet Patagonia, et øde og storslagent område lengst syd i Sør-Amerika, som menneskehetens siste utpost. Boken er tildelt flere litterære priser. Her søkte han etter en av sine sjøfarende forfedre og et forhistorisk dyr. For mange av dem han møtte, var Patagonia et siste tilfluktssted. Det berettes om blodige feider, eventyrlystne conquistadorer, Butch Cassidy og Sundance Kid og deres forbundsfeller, selvoppnevnte konger, russiske anarkister og fargerike, fortapte opprørere.
Utgivelsesår 2000
ISBN13 9788205267169
EAN 9788205267169
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketKjell Risvik er ein av dei verkeleg store oversetterane vi har i Noreg, han har oversett ifrå spansk, portugisisk, katalansk, italiensk, fransk, tysk, engelsk og hebraisk, samt 6 andre språk. Her er lagt til nokon av dei han har oversatt for å vise hans repetoir. Det må nemnast at hans sambuar Kari Risvik også har bidratt ein del.