Hverdagspsyk

hvorfor har jeg det sånn?

hjelp til å stå i motgang

av (forfatter) og Carina Poulsen (forfatter).

Cappelen Damm 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.20 (10 terningkast.)

35 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

I #Hverdagspsyk får vi psykologisk innsikt og kunnskap som kan hjelpe oss å håndtere motgang og ha det bedre. For det er egentlig det vi ønsker oss - et liv som vi kan fungere i, hvor vi opplever færre negative tanker, mindre stress, mer glede og økt selvfølelse.


Forfatterne Rebekka Egeland og Carina Carl (tidl. Poulsen) - som er psykologer men først og fremst mennesker som alle andre - viser på en tilgjengelig og ekte måte hvordan våre personlige egenskaper spiller seg ut i relasjoner med andre. Boken er et praktisk verktøy til alle som ønsker å håndtere utfordringene man står ovenfor på en konstruktiv og god måte. En guide til å få det bedre, både med oss selv og omgivelsene.

Lesertips: For at du skal kunne få best utbytte av boken, anbefaler vi deg å ta for deg ett og ett kapittel, men du trenger ikke å lese i kronologisk rekkefølge.


Rebekka Egeland er utdannet klinisk psykolog (cand.psychol.) og jobber som daglig leder og sjefpsykolog i Falck Healthcare Norge, hvor det arbeides med å fremme god psykisk og fysisk helse. Hun er opptatt av å normalisere psykiske lidelser og fjerne tabuer. Hun har skrevet flere bøker, inkludert bestselgeren Mindfulness i hverdagen (2009) som har solgt over 40 000 eksemplarer.

Carina Carl (tidl. Poulsen) er utdannet klinisk psykolog (cand.psychol.) og har et selvstendig foretak hvor hun samarbeider tett med Falck Healthcare Norge. Gjennom sitt foretak Carina Carl as tilbyr hun individuell terapi, samt kurs og foredrag for privatpersoner og mot næringslivet. I tillegg underviser hun gruppetimer i kondisjonstrening og yoga.


Med forord av Peder Kjøs, psykolog og kjent fra bla. NRK-serien Jeg mot meg

For å lytte til mindfulness-lydfiler, gå til soundcloud.com/hverdagspsyk. Her finner du meditasjoner hvor du blir guidet i å trene bevisst tilstedeværelse. Lydfilene vil også støtte deg i å trene grunnholdningene i mindfulness, som åpenhet, nysgjerrighet, aksept, medfølelse og vennlighet.


Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788202512590

EAN 9788202512590

Språk Bokmål

Sider 286

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 4 2 0 0 0

Bokomtaler

Enkel, god og konkret info om psykisk helse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Forutsetningen for å knytte nære bånd til andre, er at du tør å være sårbar, ekte og ærlig om hvem du er og hvordan du har det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi vil alltid ha noen form for stress i våre liv. Det er ikke til å unngå. Samtidig kan vi velge hvordan vi forholder oss til det stresset vi opplever i hverdagen. Det er dette stressmestring handler om. Nøkkelen er å styrke vår oppmerksomhet mot det som skjer med oss når vi legger merke til at vi har oppfattet noe som potensielt stressende. Vi øver på å hvile i oss selv med full aksept av det som skjer, framfor å motarbeide det ved å bagatellisere, ignoerere og benekte det. Dette tillater kropp og sinn å komme i balanse gjennom sin evne til selvregulering, noe som gjenoppretter balanse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dersom vi ikke er bevisste våre verdier, kan vi ende opp med å ta feil valg, og vi kan lettere bli villedet av velmente råd fra andre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tanker er ikke fakta, de er bare tanker, og de speiler ikke virkeligheten. Du er derfor ikke dine tanker, men den "bak" tankene - den som vet at du tenker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ved å etterstrebe perfeksjonisme, risikerer du å ikke få dekket et av dine aller mest grunnleggende behov, nemlig nære og fortrolige møter med andre mennesker. Perfeksjonisme skaper avstand.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Kattenes hemmelige språk" av Susanne Schötz
 • "Steikje te styr - 14 forteljingar om Sunnmøre" av Fredrik Steen
 • "Skal landet gro att? - korleis berge norsk jordbruk" av Siri Helle
 • "Opprinnelsen til (nesten) alt" av Graham Lawton
 • "Musikk og hjernen - om musikkens magiske kraft og fantastiske virkning på hjernen" av Are Brean
 • "Selvfølelsens psykologi - bedre selvfølelse ved å bruke hodet litt annerledes" av Sondre Risholm Liverød
 • "En veldig kort historie om nesten alt" av Bill Bryson
 • "Minneboken - norsk nostalgi" av Mona Stenseth Larsen
 • "Når kroppen sier nei - prisen vi betaler for skjult stress" av Gabor Maté
 • "101 tv-serier - fra The Simpsons til The Sopranos, fra Riget til Game of Thrones" av Aslak Nore
 • "Livet uten plast - hverdagstips og oppskrifter til hus, hjem og hage" av Anneliese Bunk
 • "Alle mot én - en historie om mobbing, mot og styrke" av Ann Kristin Liland
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver