Helt gresk

oppskriften på sunnhet og nytelse

av (forfatter), Mats Widén (illustratør) og Kenn Alexander (illustratør).

Gyldendal fakta 2004 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.40 (5 terningkast.)

17 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren forteller om greske mattradisjoner og den greske kulturen, for å vise hvordan mat, helse og livsstil henger sammen. Boken inneholder en rekke oppskrifter på moderne gresk mat. Med register.

Omtale fra forlaget

Maten står i sentrum når vi blir med Fedon Lindberg på en vakker reise til hans barndomsland Hellas "Det er mørkt, bare stjernene kaster sitt lys denne sommernatten. Luften er tørr og varm, silkemyk, den føles som fløyel på kroppen. Hele familien med foreldre, besteforeldre og søsken sitter rundt bordet ute på den store verandaen på sommerhuset på øya Salamis, øya nærmest hovedstaden Athen hvor jeg ble født tidlig på 60-tallet. Fra grillen kommer en intens duft av dorade og oktopus og bordet er dekket med utallige små tallerkener med "meze". Gresk salat med deilig hvit fetaost og tørket oregano, kjempebønner i tomatsaus, kalamari, reker saganaki, lammekeftedes krydret med mynte og anis, den obligatoriske tzatziki, auberginer papoutsaki, fylte vinblad og paprika, løvtynne skiver av frityrstek zucchini, kikertekroketter...Jeg er bare en guttunge, har egentlig lite å bekymre meg for eller klage over, jeg bor i et land som er velsignet med sol, lys og et azurblått hav. Bli med meg på en spennende reise til mitt Hellas og la meg vise deg en side av landets kultur og historie som du neppe får med deg på en chartereise. Jeg vil vise deg hvordan livsstil, mat og helse henger sammen, med utgangspunkt i Grekernes antikke og moderne tradisjon og forståelsen av dette. Hvordan tradisjonell gresk mat, vin, olivenolje, og et mer avslappet forhold til tilværelsen kan forebygge sykdom og styrke helsen. Hva Grekerne spiste i antikken, hva spiser de fremdeles, hvordan lager man spennende moderne gresk mat som kan gi deg både kost og liv i balanse. Denne boken er Helt Gresk for meg."Fedon Lindberg

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal fakta

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788205330108

EAN 9788205330108

Omtalt sted Hellas

Språk Bokmål

Sider 191

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 2 1 0 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

17 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

Matbøker til pur glede - for gane og øyne.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Den unge Amalie Skram - et portrett fra det nittende århundre" av Liv Køltzow
  • "De utvalgte" av Sharon J. Bolton
  • "Asken og æren" av Elizabeth George
  • "Savner Josef" av Elizabeth George
  • "Når sypressene hvisker" av Yvette Manessis Corporon
  • "Det øyet ikke ser" av Elizabeth George
  • "Den virkelig skyldige" av Elizabeth George
  • "Skyggene og regnet" av Håkan Nesser
  • "Triangel" av Eystein Hanssen
  • "So long, Marianne - ei kjærleikshistorie" av Kari Hesthamar
  • "Avslørt" av Renée Knight
  • "Plagede sinn" av Minette Walters
Alle bokanbefalinger for dette verket